Οι πνιγμοί του καλοκαιριού ξεπεράσανε σε αριθμό και τις αυτοκτονίες της οικονομικής κρίσης …

 Οι πνιγμοί του καλοκαιριού ξεπεράσανε σε αριθμό και τις  αυτοκτονίες της οικονομικής κρίσης …

Αυτοί που χάσαμε την περίοδο του καλοκαιριού λόγω πνιγμού είναι ίσως και περισσότεροι απο αυτούς που φύγανε την περίοδο της κρίσης της οικονομικής γιατί ίσως δεν αντέξανε την εξαθλίωση και τα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν μπροστά τους.

Πάντως ο αριθμός των θυμάτων απο πνιγμό φέτος το καλοκαίρι είναι πολύ μεγάλος και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Βέβαια στις περισσότερες περιπτώσεις δεν φταίει το φαγητό που έφαγε το θύμα και έπεσε στην θάλασσα ΄χωρίς να προλάβει να χωνέψει όπως πιστεύουν οι περισσότεροι αλλά διάφορα προβλήματα υγείας , κυρίως καρδιακά που βρίσκουν ίσως την ευκαιρία και εκδηλώνονται όταν το θύμα είναι μέσα στο νερό και εξαντλημένο.

Η εξάντληση η σωματική που προκαλεί το κολύμπι ζορίζει τον οργανισμό που δεν αντέχει και προκαλεί διάφορες καρδιακές διαταραχές με πιο συχνή αυτή της ανακοπής.

Για τον λόγο αυτό και οι περισσότεροι ανασύρονται απο την θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Εχει χαθεί το παιχνίδι απο την πρώτη στιγμή του επεισοδίου και είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις αυτές όπου ο λουόμενος που έχει υποστεί κάποιο καρδιακό επεισόδιο μέσα στην θάλασσα έχει επανέλθει.

Το συμπέρασμα αυτών των πολλών περιστατικών πνιγμού είναι οτι  δεν κάνουμε τις εξετάσεις τις ιατρικές για προληπτικούς λόγους όπως πρέπει και πάμε αδιάβαστοι.

Δεν φταίει το φαγητό που έχουμε φάει και έχουμε πέσει στην θάλασσα αλλά το πρόβλημα που έχουμε και δεν το γνωρίζουμε.

Το οτι θα πρέπει να πέσουμε στην θάλασσα δύο ώρες μετά την λήψη φαγητού το μαθαίνουμε απο τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και θα πρέπει να είσαι μεγάλο βόδι για να μην το τηρείς.

 

Στην διάρκεια του καλοκαιριού και όσο ο ήλιος είναι ψηλά το χειρότερο φανάρι για να περιμένεις είτε φεύγεις απο την πόλη είτε κατευθύνεσαι στο κέντρο της είναι το φανάρι της Ιχθυόσκαλας.

Είναι το φανάρι της ντάλας.

Πουθενά αλλού σε κανένα άλλο φανάρι δεν φάγαμε τόσο πολύ ντάλα φέτος το καλοκαίρι όσο το φανάρι της Ιχθυόσκαλας.

Σε βαράει απο παντού ο ήλιος και σε βαράει με μανία.

 

Η αύξηση στις τιμές των ρύπων φέρνει νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και άλλων παρόχβω αφού αυτή η αύξηση στις τιμές των ρύπων δεν έχει να κάνει μόνο με την ΔΕΗ.

Το θέμα είναι οτι οι αυξήσεις στις τιμές των ρύπων είναι συνεχείς και προκαλούν συνεχώς αυξήσεις οι οποίες με την σειρά τους προκαλούν αδιέξοδο στους έλληνες φορολογούμενους πολίτες που βλέπουν πλέον να έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ και τρέμουν γιατί δεν ξέρουν μέσα τι κρύβει ο φάκελος.

 

Θα το παλέψει σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Τσίπρας να αποφύγει την μείωση των συντάξεων και αν δεν τα καταφέρει θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές αφού πρώτα με τον τρόπο του εκβιάσει κατά κάποιο τρόπο τους δανειστές που περίπου πρίν απο 4 χρόνια σε ένα παρόμοιο εκβιασμό απο τον Αντώνη Σαμαρά αυτή την φορά δεν μασίσανε και έτσι είχαμε τις εκλογές τις οποίες ο Σαμαράς έχασε και το έργο συνεχίστηκε έστω και με μερικά εμπόδια με τον Αλέξη Τσίπρα.

Θέλω να σας πω οτι και αυτή την φορά κάτι τέτοιο θα γίνει.

Αν ο Τσίπρας επιχειρήσει να τους εκβιάσει θα συνεχίσουν με τον επόμενο.

Μπορεί οι πρωταγωνιστές να αλλάζουν αλλά οχι το έργο  και ιδιαίτερα η εξέλιξη του.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες δημοσκοπήσεις που έρχονται απο τα Σκόπια το ΟΧΙ στην συμφωνία των ΠΡΕΣΠΩΝ έχει ένα μικρό αλλά σοβαρό προβάδισμα σε βάρος του ΝΑΙ και είναι πολύ πιθανό η συμφωνία αυτή να ματαιωθεί πριν προλάβει να φτάσει στην ελληνική βουλή.

Οπότε καταλαβαίνετε οτι δεν θα χρειαστεί ο Κυριάκος να την καταψηφίσει σήμερα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή αύριο ίσως και ως πρωθυπουγός.

Πάντως μια τέτοια εξέλιξη νομίζω οτι θα ωφελήσει και τον Τσίπρα που θα απεμπλακεί απο αυτή την ιστορία χωρίς δική του ευθύνη.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα πατριώτες ( με την καλή την έννοια).

Θα τα πούμε και πάλι αύριο το πρωί πρώτα ο θεός.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης