• 17 Μαΐου 2024,

Ανδρέας Καραπιπερίδης στους 93,7: « Όλα είναι στο χέρι μας, πρώτα το ματς με Λαγκαδά»

 Ανδρέας Καραπιπερίδης στους 93,7: « Όλα είναι στο χέρι μας, πρώτα το ματς με Λαγκαδά»

Για τη νίκη της Ενωσης μέσα στην έδρα των Μαχητών Δόξας Πεύκων που την χαρακτήρισε απόλυτα δίκαιη  αλλά και για το φινάλε αγωνίας όσον αφορά την άνοδο στην Α2 κατηγορία μίλησε στους 93,7 ο προπονητής Ανδρέας Καραπιπερίδης.

Τόνισε ότι όλα περνάνε από το χέρι της Ενωσης τις επόμενες δυο αγωνιστικές στα ματς με Λαγκαδά εντός έδρας και Ικάρους Σερρών εκτός έδρας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Πως ήταν το παιχνίδι μέσα στην έδρα των Πεύκων;

Απάντηση: Από την πρώτη στιγμή δείξαμε τις προθέσεις μας. Μπήκαμε πολύ αποφασισμένα, ξεκινήσαμε από την άμυνα και πήραμε γρήγορα μια διαφορά ασφαλείας. Κινδυνέψαμε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά μετά από κρίσιμα καλάθια που έβαλε ο Δημήτρης Αθανασιάδης ελέγξαμε το ρυθμό σε απόλυτο βαθμό.

Ερώτηση: Δίκαιη η νίκη, η Ενωση ήταν μπροστά σε όλα τα 10λεπτα.

Απάντηση: Είναι δίκαιη. Στο πρώτο ημίχρονο φτάσαμε να προηγούμαστε και με διαφορά 20 πόντων. Μειώσανε σε κάποιο σημείο οι αντίπαλοι στο β` μέρος αλλά μετά από σωστή άμυνα και αφού ανοίξαμε το ρυθμό φτάσαμε στη νίκη. Όλα ξεκινήσανε από τη σωστή άμυνα που παίξαμε. Επίσης σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι η ομάδα ήταν πολύ περισσότερο αποτελεσματική από τη γραμμή των τριπόντων. Ένα βασικό στοιχείο στο επιθετικό κομμάτι που μας έδωσε τη νίκη.

Ερώτηση: Επανήλθε και η ηρεμία μετά τις δυο συνεχόμενες ήττες.

Απάντηση: Σίγουρα ανέβηκε η ψυχολογία μετά από αυτή τη νίκη που τη χρειαζόμασταν πολύ για να επανέλθουμε. Έρχονται δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια  και θέλαμε μια νίκη για να τονωθεί η ψυχολογία μας.

Ερώτηση: Πάμε για δυο τελικούς;

Απάντηση: Πιστεύω ότι πρέπει να δούμε τα παιχνίδια ένα προς ένα. Τώρα παίζουμε με τον Ερμή Λαγκαδά.  Πρέπει σε αυτό το ματς να ανταμείψουμε και τον κόσμο που η προσέλευση του όλη τη χρονιά στα ματς μέσα στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» ήταν πολύ συγκινητική. Μετά να δούμε το ματς με τους Ικάρους Σερρών.

Ερώτηση: Θέλουμε δύο νίκες για να μην περιμένουμε τα σενάρια.

Απάντηση: Ακριβώς. Όλα είναι στο χέρι μας. Πρέπει πρώτα να κερδίσουμε τον Ερμή Λαγκαδά. Αυτό μας ενδιαφέρει και μετά να κοιτάξουμε το ματς των Σερρών.

 

Όλα τα σενάρια για την άνοδο στην Α2 κατηγορία

Δυο αγωνιστικές πριν το τέλος της Β` Εθνικής, η αγωνία κορυφώνεται για την άνοδο στην Α2. Ας δούμε το τι «παίζει» από εδώ και πέρα μέχρι και την τελευταία στιγμή του πρωταθλήματος.

Βαθμολογία μετά από 26 αγώνες

Χαρίλαος Τρικούπης 49 βαθμούς(έχει εξασφαλίσει την άνοδο στην Α2 κατηγορία)

Ενωση 20-6 46 βαθμούς

Ικαροι Σερρών 45 βαθμούς

Ευρώπη 87 Πευκοχωρίου 45 βαθμούς

Οι επόμενοι αγώνες

27η αγωνιστική

Ενωση- Ερμής Λαγκαδάς

Τιτάνες Παλαμά- Ικαροι Σερρών

Ευρώπη 87 Πευκοχωρίου- Στρατώνι

28η αγωνιστική

Ικαροι Σερρών- Ενωση

Χαλκηδόνα- Ευρώπη 87 Πευκοχωρίου

Ρεπό ο Χαρίλαος Τρικούπης

Τα μεταξύ τους παιχνίδια

Ενωση- Ευρώπη 87 Πευκοχωρίου 91-72(+19 πόντους)

Ευρώπη 87 Πευκοχωρίου- Ενωση 79-73(+8 πόντους)

Ενωση- Ικαροι Σερρών 71-63(+8 πόντους)

Ικαροι Σερρών- Ενωση

Ικαροι Σερρών- Ευρώπη 87 Πευκοχωρίου 66-51

Ευρώπη 87 Πευκοχωρίου- Ικαροι Σερρών 67-78

Η Ενωση θέλει δυο νίκες για να πάρει την άνοδο στην Α2 χωρίς να περιμένει το παραμικρό.

Αν χάσει στους Ικάρους κάτω από 8 πόντους επίσης ανεβαίνει αρκεί να χάσει το Πευκοχώρι ένα από τα δυο παιχνίδια.  Σε σενάριο τριπλής ισοβαθμίας, η Ενωση μένει απέξω αν χάσει έστω και ένα πόντο διαφορά μέσα στους Ικάρους.

Οι Ικαροι Σερρών θα έχουν 3 νίκες, η Ενωση 2 νίκες και το Πευκοχώρι 1 νίκη. Το σενάριο τριπλής ισοβαθμίας ξεκινάει από το να κερδίσουν και τα δυο ματς Ικαροι και Πευκοχώρι και να χάσει η Ενωση στις Σέρρες ενώ έχει κερδίσει τον Λαγκαδά.

Κλειδί για την τριπλή ισοβαθμία ίσως αποδειχθεί η Χαλκηδόνα που ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή μαθηματικά και έχει τώρα ρεπό.  Πολλά θα εξαρτηθούν και για την παραμονή την επόμενη αγωνιστική(προτελευταία) όπου παίζουν η Ασπίδα Ξάνθης με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων και η Γέφυρα με τον Χαρίλαο Τρικούπη που πλέον δεν έχει το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο. Τα Φάρσαλα λογικά θα οριστικοποιήσουν την παραμονή τους με νίκη μέσα στην Ελίμεια Κοζάνης. Αν φυσικά η Ενωση δεν είχε τις ήττες με Αγρίνιο εκτός έδρας  και Ανατόλια εντός έδρας τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Διαβάστε επίσης