• 4 Μαΐου 2024,

Ανδρέας Καραπιπερίδης στους 93,7: « Πληρώσαμε την αστοχία στα τρίποντα, πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι»

 Ανδρέας Καραπιπερίδης στους 93,7: « Πληρώσαμε την αστοχία στα τρίποντα, πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι»

Δηλώσεις για τη ήττα από την ομάδα του Ανατόλια στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» αλλά και για το φινάλε του πρωταθλήματος έκανε στους 92,7 ο προπονητής της Ενωσης Ανδρέας Καραπιπερίδης.  Τόνισε ότι η αστοχία στα τρίποντα ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας που η Ενωση δέχθηκε την ήττα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης ενώ εστίασε πλέον την προσοχή στο ματς που έρχεται μέσα στην έδρα των Μαχητών Δόξας Πεύκων, λέγοντας ότι είναι απαραίτητη η νίκη.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Τι έφταιξε και η Ενωση έχασε από το Ανατόλια;

Απάντηση: Γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εμείς προερχόμασταν από μια ήττα στο Αγρίνιο και επίσης γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολο το πρόγραμμα μετά από τη νίκη που κάναμε με την Ασπίδα Ξάνθης.    Αλλάξανε τις ισορροπίες οι τραυματισμοί που είχαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως του Κουμλέλη, του Παππά που παίζει με κίνδυνο υποτροπής έχοντας μια θλάση αλλά και του Δημήτρη Αθανασιάδη που ταλαιπωρείται από τη μέση του.

Νομίζω ότι αυτό που έκρινε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την ήττα από το Ανατόλια, ήταν η αστοχία που είχαμε στα τρίποντα. Είμαστε ομάδα που στηρίζεται πολύ στο σουτ από την περιφέρεια. Βγάλαμε πολλά ελεύθερα σουτ αλλά δυστυχώς βάλαμε μόνο τα τέσσερα.

Είχαμε παίκτες που σουτάρανε με πολύ καλά ποσοστά από τη γραμμή των τριπόντων αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν την Κυριακή.  Το παιχνίδι έγινε περισσότερο νευρικό όσο περνούσε η ώρα και η μπάλα πιο βαριά. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει το ματς στην παράταση με μια εύστοχη βολή του Καπινιάρη αλλά δε τα καταφέραμε. Το μπάσκετ τα έχει αυτά. Είναι πολλά παιχνίδια που κρίνοντα στις λεπτομέρειες.

Ερώτηση: Περιμέναμε αυτή τη δυναμική του Ανατόλια;

Απάντηση: Το Ανατόλια είχε δυναμική ενώ ξεκίνησε με πολλές βλέψεις για την άνοδο στην Α2 κατηγορία.  Εχει τώρα μαθηματικές ελπίδες. Είναι ομάδα με έμπειρα παιδιά, όπως για παράδειγμα ο Γαλανίδης που σε όλο τα παιχνίδι το είχαμε πολύ καλά κλεισμένο αλλά στο τέλος είχε 2 στα 2 τρίποντα.

Δεν είχε κανένα πόντο μέχρι το τέλος αλλά οι καλοί παίκτες μπορούν να σκοράρουν ανά πάσα στιγμή.

Ερώτηση: Επεσε η ψυχολογία; Υπάρχει μια απογοήτευση; Τι ζητάμε από εδώ και πέρα;

Απάντηση:  Πάντα ξέρουμε τι ζητάμε.  Θεωρώ ότι αυτή η άποψη ότι να τελειώνουμε πιο γρήγορα μας απροσανατόλισε λίγο. Πάλι ξέρουμε τι πρέπει να γίνει.

Πάλι το πρωτάθλημα είναι στα μέτρα μας για την άνοδο. Πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να δουλέψουμε με περισσότερη συγκέντρωση στις προπονήσεις. Να πάμε να κερδίσουμε μέσα στα Πεύκα. Αυτό είναι πλέον απαραίτητο.

Ερώτηση: Πάμε για 3 στα 3;

Απάντηση: Αυτό είναι το μαθηματικό. Κερδίζουμε και τα 3 ματς και δεν περιμένουμε τίποτα.

Ερώτηση: Μήπως παίξει και η διαφορά του πρώτου αγώνα με τους Ικάρους Σερρών στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου»;

Απάντηση: Μπορεί να φτάσει και σε αυτό το σημείο. Φυσικά αν κερδίσουμε τους Ικάρους δεν ισχύει κάτι τέτοιο.   Είναι νωρίς να συζητάμε για αυτό το σενάριο.

Δε χρειάζεται  να αναπροσανατολιζόμαστε.  Είναι σημαντικό  και διαφορετικό το παιχνίδι με τα Πεύκα και πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμαζόμενοι. Εύχομαι να είμαστε περισσότερο υγιείς για να πάμε με ψυχικά αποθέματα και να κερδίσουμε μέσα εκεί.

Ερώτηση: Βλέποντας και το πρόγραμμα των άλλων ομάδων, υπάρχουν παγίδες γι` αυτές που διεκδικούν την άνοδο;

Απάντηση:  Το πρόγραμμα είναι επικίνδυνο για όλους.   Θεωρητικά το πιο βατό πρόγραμμα το έχουν οι Ικαροι Σερρών.

Από εκεί και πέρα ο Χαρίλαος Τρικούπης θέλει μαθηματικά μια νίκη για να εξασφαλίσει την άνοδο.  Ολοι παίζουμε δύσκολα παιχνίδια. Υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι στην κορυφή και στην παραμονή.   Να κοιτάμε πρώτα τον ευατό μας και να μας βοηθήσουν κάποια αποτελέσματα ίσως φανούμε τυχεροί στην τελική ευθεία.  Πάντως είναι ένα πολύ συναρπαστικό πρωτάθλημα.

 

Διαβάστε επίσης