• 17 Μαΐου 2024,

Άνετοι νέοι χώροι για το υποθηκοφυλακείο Καβάλας- Χρυσούπολης

 Άνετοι νέοι χώροι για το υποθηκοφυλακείο Καβάλας- Χρυσούπολης

Μετά από μια μακρά διαδικασία αναζήτησης νέου ακινήτου (διάρκειας 10 περίπου μηνών), το Υποθηκοφυλακείο Καβάλας Χρυσούπολης- Κτηματολογικό Γραφείο- λειτουργεί από χθες σε νέα διεύθυνση και νέους μεγάλους, άνετους χώρους.

Βρίσκεται στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας (πίσω από αυτήν). Στην οδό Συλέως 8. Μετακόμισε υποχρεωτικά μιας και η προηγούμενη και επί σειρά πολλών ετών έδρα του (στην περιοχή του Καρνάγιου) προορίζεται για διαφορετική χρήση.

Το συγκεκριμένο ακίνητο πουλήθηκε και μετατρέπεται σε χώρο φιλοξενίας επισκεπτών της Καβάλας. Ο νέος ιδιοκτήτης πίεσε για την αποχώρηση του Υποθηκοφυλακείου.

Πέρσι ξεκίνησαν οι έρευνες για νέους χώρους ως που προ λίγων μηνών αυτοί βρέθηκαν. Η προετοιμασία και η μετακόμιση σε αυτούς ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Κι έτσι από χθες το Υποθηκοφυλακείο λειτουργεί σχεδόν κανονικά. Η λειτουργία του θα ομαλοποιηθεί εντός των ημερών ενώ σύντομα στην πρόσοψη του ο χώρος θα αποκτήσει την απαραίτητη πινακίδα.

Ο κ. Γιώργος Γραμμένος που σαν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση, δήλωσε χθες την απόλυτη ικανοποίηση και χαρά του. Ήταν εκεί για να δει στην πράξη αυτά που προετοιμάζονταν.

Όλα έγιναν σωστά κι έτσι η δημόσια υπηρεσία λειτουργεί όπως πρέπει. Σε σαφώς καλύτερες συνθήκες. Και για τους εργαζόμενους και για τους επισκέπτες. Πολίτες, δικηγόρους κτλ.

Ο νέος χώρος πέραν του ότι είναι μεγάλος, βρίσκεται κοντά στο δικαστήριο. Άρα εξυπηρετεί τους δικηγόρους που μπορούν με σύντομο περπάτημα από το δικαστήριο να βρεθούν στο Υποθηκοφυλακείο. Αλλά ακόμη κι αν κάποιος θέλει να μεταβεί σε αυτό με αυτοκίνητο, στην περιοχή φαίνεται να υπάρχει χώρος στάθμευσης αφού η οδός Συλέως δεν έχει κίνηση. Είναι φαρδιά κι έτσι υπάρχει χώρος παρκαρίσματος στις άκρες της.

Στο πίσω μέρος δε του Υποθηκοφυλακείου υπάρχει κι εκεί χώρος στάθμευσης. Μάλιστα σε περίπτωση που το Υποθηκοφυλακείο  χρειαστεί κι άλλα τετραγωνικά μέτρα, αυτά υπάρχουν. Δίπλα στα υφιστάμενα και χρησιμοποιούμενα. Υποθηκοφύλακας ανέλαβε η κ. Μαρία Παπαστυλιανού.

Προέρχεται από το Υποθηκοφυλακείο Χρυσούπολης που στο μεταξύ συγχωνεύτηκε με αυτό της Καβάλας. Η διαδικασία των συγχωνεύσεων των Υποθηκοφυλακείων υποστηρίζεται από το κράτος, που τις προωθεί σε όλη την Ελλάδα. Άλλες έγιναν ήδη κι άλλες προετοιμάζονται να γίνουν το προσεχές διάστημα.

 

Διαβάστε επίσης