Δεν είχε κίνηση χθες η αγορά της Καβάλας

 Δεν είχε κίνηση χθες η αγορά της Καβάλας

Αρκετός κόσμος απευθύνθηκε και χθες στους εμπόρους- καταστηματάρχες της αγοράς της Καβάλας.

Τους ρώτησε για τις αλλαγές στη διαδικασία λειτουργίας των επιχειρήσεων τους. Ο κόσμος ζητά να μάθει γρήγορα και απλά τι έχει αλλάξει από χθες Δευτέρα.

Κι οι έμποροι που κάτι περισσότερο γνωρίζουν, απαντούν αμέσως: Click Inside παντού, και οι μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο να επιτρέπονται.

Υπό αυτές τις νέες συνθήκες λειτουργεί από χθες η αγορά της Καβάλας. Φυσικά καλύτερες, έστω ελαφρώς, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Μόνο που οι συγκεκριμένες συνθήκες δεν επαρκούν. Χρειάζονται κι άλλα πράγματα προκειμένου να υπάρξει η επιθυμητή κίνηση.

Χρειάζεται να είναι γεμάτα τα πορτοφόλια των πολιτών, να λειτουργεί η εστίαση κτλ.

Χθες η Δευτέρα –των προαναφερομένων αλλαγών στην αγορά- τελικά δεν ήταν καλή Δευτέρα. Δεν υπήρξε αξιόλογη κίνηση. Ρόλο έπαιξε η βροχή και η γενικότερη Χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα. Το ότι είμαστε ακόμη και σήμερα στις πρώτες μέρες του μήνα.

Μέρες στις οποίες ο κόσμος πληρώνει τις τράπεζες, πληρώνει γενικά λογαριασμούς του. Υπήρχαν λοιπόν ουρές αλλά όχι έξω από τα καταστήματα. Οι ουρές αφορούσαν κυρίως τις τράπεζες. Στην αγορά κυκλοφόρησαν και χθες αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν τους συνήθεις ελέγχους τήρησης των μέτρων. Η ομάδα ΔΙΑΣ περιπολούσε κι αυτή σε κεντρικά σημεία αλλά βρέθηκε και στις εισόδους της πόλης.

Τελικά είχε χθες κίνηση η αγορά; Είχε κάτι διαφορετικό από αυτό της προηγούμενης περιόδου; Η απάντηση είναι εύκολη. Όχι, στην αγορά της Καβάλας δεν φάνηκε χθες κάτι άλλο. Κάτι καλύτερο. Το δήλωσαν προς το μεσημέρι χθες και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Οι επαγγελματίες. Οι οποίοι δεν χάνουν την αισιοδοξία τους. Πλέον την στηρίζουν στη βελτίωση του καιρού.

Στην Άνοιξη που από σήμερα θα είναι κάτι πιο χειροπιαστό στην αγορά. Υπάρχει άλλωστε το ενδιαφέρον, έχει εκφραστεί η σχετική βούληση των καταναλωτών. Θα κινηθούν αγοραστικά στα μαγαζιά μόλις βρουν χρήματα και βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

Μπορεί ακόμη και σήμερα, που η αγορά λειτουργεί και το απόγευμα.

Στην κατηγορία των μεγάλων καταστημάτων – πολυκαταστημάτων η εξυπηρέτηση είναι πάντα διαφορετική. Π.χ. το Jumbo στον Αμυγδαλεώνα δέχονταν και χθες κόσμο μόνο με ραντεβού. Ανά μισή ώρα ενώ άλλες «αλυσίδες» συνέχιζαν να παραδίδουν εμπορεύματα μόνο στην είσοδο.

Διαβάστε επίσης