Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απο το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας

 Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απο το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ , ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ  ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ», ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 6μ.μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 4μ.μ. ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 Κύριε Πρωθυπουργέ,

Απευθυνόμαστε σε εσάς με την παρούσα ανοιχτή επιστολή μας, σε συνέχεια αντίστοιχων πρωτοβουλιών που πήραμε απευθυνόμενοι και προς τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την Υπουργό και τον Υφυπουργό Εργασίας, χωρίς ακόμα να έχουμε κάποια συγκεκριμένη απάντηση.

Βρισκόμαστε μπροστά σε νέες περικοπές στις συντάξεις μας, κύριες και επικουρικές, μέσω της κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς», την παραπέρα μείωση του ΕΚΑΣ, την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων. Όλα αυτά ως αποτέλεσμα του τρίτου μνημονίου που φέρατε ως κυβέρνηση και υπογράψατε μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Οι περικοπές αυτές έρχονται να προστεθούν στις άδικες και καταστροφικές περικοπές που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στη βάση του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου. Συνολικά οι συντάξεις μας έχουν καταντήσει προνοιακά βοηθήματα.

Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια ερχόμαστε αντιμέτωποι όπως και ο υπόλοιπος λαός με τη φοροαφαίμαξη, τον ΕΝΦΙΑ, τους «αυτόματους κόφτες» στην υγειονομική μας περίθαλψη, τη φαρμακευτική δαπάνη που πέφτει στις πλάτες μας ολοένα και μεγαλύτερη. Ακολουθούν νέα αντεργατικά, αντιλαϊκά, αντισυνταξιουχικά μέτρα με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης που έχετε δρομολογήσει σε συνεργασία με τους θεσμούς.

Για όλα αυτά το οργανωμένο συνταξιουχικό κίνημα στη χώρα αλλά και στην περιοχή μας βρίσκεται στους δρόμους, αγωνίζεται, διεκδικεί και απαιτεί:

  • να σταματήσει τώρα η όποια συζήτηση για νέες περικοπές
  • να επανέλθουν οι συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα
  • να επανέλθει η 13η και 14η σύνταξη
  • να καταβληθούν άμεσα και στο ακέραιο όλα τα εφάπαξ
  • να αυξηθεί ο κρατικός προϋπολογισμός στο ύψος των πραγματικών αναγκών για τη δημόσια υγεία, να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις σε υγειονομικό προσωπικό.

Για όλα τα παραπάνω σε όλη μας τη ζωή πληρώναμε και τα δικαιούμαστε!

Θέλουμε επίσης να θέσουμε υπόψη σας την κατάφορη αδικία που γίνεται σε βάρος εκατοντάδων συνταξιούχων της Καβάλας και όχι μόνο, με την απαίτηση επιστροφής του οικογενειακού επιδόματος που πήραν από το 2003 μετά από προτροπή των ΤΔΕ του ΙΚΑ. Επιστροφή με τόκο 5% που καθιστά το ΙΚΑ στα μάτια πολλών συναδέλφων κοινό «τοκογλύφο», τη στιγμή μάλιστα που μέρος των συνταξιούχων, των οποίων οι δικαστικές αποφάσεις εκδόθηκαν μετά τις 12-5-2016 (ψήφιση του νόμου 4387/16), έχουν τη δυνατότητα να απαλλαγούν εντελώς από τους τόκους, σύμφωνα με τις προβλέψεις της εγκυκλίου που εκδόθηκε στις 28/7/2017 με Αρ. Πρωτ. 1061930. Δηλαδή για το ίδιο πρόβλημα έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Παρακαλούμε να δώσετε άμεση λύση στο ζήτημα αυτό με την απαλλαγή όλων των συνταξιούχων από την υποχρέωση καταβολής των τόκων, αφού αποδεδειγμένα οι ίδιοι δεν χρησιμοποίησαν δόλο, δεν εξαπάτησαν κανέναν αλλά μάλλον οι ίδιοι εξαπατήθηκαν.

Συγκεκριμένα διεκδικούμε:

1) την απαλλαγή όλων των συναδέλφων από τους τόκους,

2) την επιστροφή των τόκων σε όσους τους έχουν ήδη καταβάλει και

3) την καταβολή του ποσού του κεφαλαίου σε δόσεις όσο γίνεται μικρότερες ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα για την επιβίωση των συναδέλφων.

 

Σε αναμονή των δικών σας ενεργειών

Με εκτίμηση

 

 

 

Διαβάστε επίσης