• 19 Μαΐου 2024,

Άννα Δάφτσου: «Αντέχω με μεράκι και αγάπη αλλά χωρίς βοήθειες» 

 Άννα Δάφτσου: «Αντέχω με μεράκι και αγάπη αλλά χωρίς βοήθειες» 

Στην Αθλητική Πρωινή μίλησε  η Άννα Δάφτσου για τις νέες επιτυχίες που είχε στο Βελιγράδι με την κατάκτηση των τριών χρυσών μεταλλίων στη Βαλκανιάδα διαχρονικών αθλητών και αθλητριών.

Πλέον έχει σπάσει όλα τα κοντέρ. Ίδια γεύση και στο Βελιγράδι ενώ ετοιμάζεται και για τις νέες προκλήσεις που έχει μπροστά της.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Τα πήγες περίφημα και στο Βελιγράδι. Τι δυσκολίες είχε αυτή η Βαλκανιάδα σε σχέση με τις προηγούμενες;

Απάντηση:  Είχα «πρόβλημα» στα 60 μέτρα και στο μήκος. Στα 60 μέτρα πλέον ανέβηκε στην κατηγορία μια Ρουμάνα αθλήτρια που ήταν Παγκόσμια πρωταθλήτρια και είχα την υποψία ότι θα μπορούσα να είχα χάσει. Όλα πήγαν καλά. Τα κατάφερα.  Το μήκος είναι το καινούριο μου αγώνισμα.  Ούτε ένα χρόνο δεν έχω κλείσει που κάνω μήκος. Το είχα ξεκινήσει δειλά- δειλά τον περσινό Απρίλιο.

Πιστεύω ότι εκεί μπορώ να δώσω πολλά, να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερη.

Στα 60 κέρδισα πιο εύκολα απ` ότι περίμενα.

Ερώτηση: Ποια Βαλκανιάδα ήταν αυτή που συμμετείχες;

Απάντηση: Έχω χάσει το μέτρημα.  Ξεκίνησα να συμμετέχω σε Βαλκανιάδες από το 2007 ενώ σε κλειστό έχω πάει 4 φορές.  Έχουμε θέμα με το κλειστό αφού στην Καβάλα δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι και φυσικά δεν μπορείς να κάνεις φορμάρισμα με το κλειστό.  Κάνεις απλά ένα πέρασμα. Όλα πήγαν καλά και το πέρασμα φέτος ήταν καλό.

Ερώτηση: Όλος αυτός ο θόρυβος με τον ιό, επηρέασε  τους αγώνες και στο Βελιγράδι;

Απάντηση:  Όχι όταν ξεκινήσαμε να πάμε στο Βελιγράδι, γνωρίζαμε ότι δεν υπάρχουν κρούσματα. Εκεί ήταν όλα φυσιολογικά. Δεν υπήρχαν μέτρα πρόληψης ούτε στο Αεροδρόμιο, ούτε πουθενά.

Ερώτηση: Ήταν καλή η διοργάνωση;

Απάντηση: Νομίζω πως ναι.  Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει έλλειψη κλειστών χώρων. Έχουμε μόνο το ΣΕΦ και περιμένουμε πότε δεν το χρησιμοποιήσει ο Ολυμπιακός.  Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα.

Ερώτηση: Ήταν η πρώτη διοργάνωση από τους φετινούς στόχους που έχεις βάλει;

Απάντηση: Η δεύτερη. Είχα πάει και στο Τορούν. Μιλάμε για άλλο επίπεδο. Είναι πολλά χρόνια μπροστά σε όλα τους. Τελειώσαμε με τον κλειστό στίβο για φέτος.  Απλά τον Σεπτέμβριο θα αλλάξω κατηγορία.  Φέτος αν όλα πάνε καλά και βέβαια να ξεμπλέξουμε με τον κορωνοϊό, βασικός στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στον Καναδά.

Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος και θα γίνει τον Ιούλιο. Εκεί θα κάνω 200 μέτρα και μήκος.

Εδώ θα συμμετέχω με τον ΟΚΑΚ στις διοργανώσεις. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε όμως τι θα γίνει.

Ερώτηση: Περήφανη η Άννα Δάφτσου για όλα αυτά που έχει κάνει και αντέχει;

Απάντηση: Πραγματικά είμαι πολύ περήφανη. Δεν περίμενα ότι θα έχω διάρκεια. Ευχαριστώ τον Θεό που μπορώ και τρέχω. Μόνο αυτό με γεμίζει.

Έχω δυνάμεις και αν δεν υπήρχε αγάπη και μεράκι δεν θα το έκανα. Εμείς οι διαχρονικοί δεν έχουμε βοήθειες. Όλα τα χρήματα τα πληρώνουμε εμείς για τους αγώνες. Δεν υπάρχουν χορηγοί.  Απλά θέλουμε να μας καλύψει κάποιος τα έξοδα μας και τη διαμονή μας. Αυτό δεν γίνεται.

Ερώτηση: Πόσο περήφανη αισθάνθηκε η Άννα Δάφτσου πέρσι στα Δαβιτζόγλεια όταν ο γιος της πήρε μετάλλιο στο ύψος;

Απάντηση: Ο Στέφανος είναι μια περίπτωση που δεν μπορώ να καταλάβω. Είναι μικρός ακόμη σε ηλικία και θέλει πολύ δουλειά. Πρώτα απ` όλα πρέπει να πιστέψει στον ευατό του.  Θέλει υπομονή και επιμονή.  Είναι λίγο νευρικός, πρέπει να το διορθώσει αυτό.

Ερώτηση: Υπάρχει μια καλή φουρνιά στον ΟΚΑΚ αλλά και στους υπόλοιπους συλλόγους;

Απάντηση: Δεν είναι σαν και εμάς. Δεν έχουν κίνητρα τα παιδιά. Ασχολούνται με τον  αθλητισμό μέχρι τη Δευτέρα Λυκείου.  Μετά σταματάνε γιατί πρέπει να διαβάσουν για να περάσουν Πανεπιστήμιο. Όταν περάσουν σε κάποια σχολή πολύ λίγα παιδιά συνεχίζουν τον αθλητισμό γιατί το αγαπάνε. Τα περισσότερα όμως σταματάνε.

Είναι αυτό το θέμα. Αν δεν είσαι στο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ να παίρνεις κάποια χρήματα, δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις. Πρέπει να φύγεις από τον πόλη σου να πας κάπου αλλού, να βρεις προπονητή και να συνεχίσεις σε άλλο σύλλογο. Χρήματα δεν υπάρχουν.

Ερώτηση: Πρόσφατα είχαμε τη μεγάλη επιτυχία της Σοφίας Ιωσηφίδου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Απάντηση: Η Σοφία είναι ένα παιδί που έχει πολλές δυνατότητες.

Έχει περάσει πάρα πολλά και χαίρομαι που τις βγαίνει το καινούριο της αγώνισμα. Αγαπάει τα εμπόδια και θα διαπρέψει.  Έχει μεγάλη θέληση. Είχε μια κάμψη, δεν το έβαλε κάτω, δούλεψε πολύ και είχε υπομονή και επιμονή.

Ερώτηση: Υπάρχει διάδοχη κατάσταση μετά την Άννα Δάφτσου;

Απάντηση:  Μακάρι, δεν ξέρω. Μακάρι να έχει.

Διαβάστε επίσης