• 24 Απριλίου 2024,

Άννα Κορακάκη: Καταδικάστηκε ο… «θαυμαστής» που της έκανε τη ζωή μαρτύριο!

 Άννα Κορακάκη: Καταδικάστηκε ο… «θαυμαστής» που της έκανε τη ζωή μαρτύριο!

Με απόφαση του νωρίτερα σήμερα το απόγευμα το Μικτό Ορκωτό Καβάλας καταδίκασε σε φυλάκιση 5 ετών 34χρονο άνδρα- κάτοικο Δράμας, ο οποίος σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία έκανε τη ζωή μαρτύριο στην Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη.

Ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε τρεις κατηγορίες: Εμπρησμός από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο και κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα. Φθορά ξένης περιουσίας με χρήση φωτιάς. Απειλή κατ’ εξακολούθηση. Αθωώθηκε μόνο για την κατηγορία της πρόκλησης κινδύνου για άνθρωπο.

Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο και χωρίς ελαφρυντικό για όλες τις άλλες κατηγορίες. Η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 500 ευρώ. Βασικό επίδικο περιστατικό αυτό τη νύχτα της 13ης Ιουλίου 2021 στη Δράμα. Στις 2 τα ξημερώματα εκδηλώθηκε φωτιά σε παρκαρισμένο όχημα, η φωτιά εξαπλώθηκε σε 3 ακόμη οχήματα και ένα δίκυκλο.

Το όχημα από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά ήταν του συντρόφου της Άννας Κορακάκη. Με αυτήν την αφορμή αποκαλύφθηκε η ταλαιπωρία της Ολυμπιονίκη, η οποία από τον Οκτώβρη του 2016 είχε να κάνει με έναν μάλλον διαφορετικό φανατικό της «θαυμαστή». Τον κατηγορούμενο. Ο οποίος περιγράφονταν να έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια, με αποτέλεσμα ακόμη και να την παρακολουθεί!

Αυτό συνέβαινε όταν η Άννα Κορακάκη βρίσκονταν στη Δράμα και κυκλοφορούσε στην γειτονική πόλη. Όταν πήγαινε στην προπόνηση της κτλ. Η Άννα Κορακάκη που κατέθεσε στο δικαστήριο για ώρα, διηγήθηκε την αφάνταστη της ταλαιπωρία της με κάθε λεπτομέρεια.

Είπε μάλιστα ότι ο εμπρησμός του αυτοκινήτου του συντρόφου της στη Δράμα έγινε 4 μέρες πριν την αναχώρηση της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Πείσθηκε να ακολουθήσει την Ελληνική αποστολή μόνο όταν τη διαβεβαίωσαν ότι ο… «θαυμαστής» της είχε συλληφθεί. Τότε, όπως κατέθεσε, της είπαν το συγκεκριμένο ψέμα οι γονείς της προκειμένου να την πείσουν να συμμετάσχει κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη για τις παρακολουθήσεις και τις συχνές αποστολές λουλουδιών αλλά αρνήθηκε ότι έβαλε φωτιά στο παρκαρισμένο όχημα του συντρόφου της Άννας Κορακάκη. Το δικαστήριο είχε αντίθετη γνώμη. Ο κατηγορούμενος είχε προφυλακιστεί.

Η δίκη άρχισε τη Δευτέρα, συνεχίστηκε από το πρωί σήμερα και τέλειωσε πριν από λίγο. Παράσταση πολιτικής αγωγής είχε η δικηγόρος Δράμας Έλλη Βρακά ενώ την υπεράσπιση του κατηγορούμενου ανέλαβε ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Θανάσης Αλεξόπουλος.

Διαβάστε επίσης