• 26 Απριλίου 2024,

Ανοιχτή επιστολή του Δημήτρη Λυμπεράκη στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

 Ανοιχτή επιστολή του Δημήτρη Λυμπεράκη στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Αξιότιμε κ. Αντωνιάδη, χωρικέ Περιφερειάρχη ΠΕ Καβάλας

Μία καινούργια σχολική χρονιά αρχίζει με όλες τις εγγενείς αδυναμίες και παθογένειες που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της ελληνικής διοίκησης και την αδρανοποίηση (δυστυχώς) μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας.

Φέτος ειδικότερα, όντας σοφότεροι και πιο έμπειροι, καλούμαστε να διαχειριστούμε το «τέρας» του Covid-19 με σύνεση και στοχευμένες κινήσεις που αφορούν στην επίδειξη, πρωτίστως, της συλλογικής- διοικητικής ευθύνης και συνακόλουθα της ατομικής ευθύνης.

Το 2ο ΓΕΛ Καβάλας, του οποίου τη διοίκηση ασκώ, έχει λάβει όλα τα προτεινόμενα από το Υπουργείο Παιδείας μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του και η δια ζώσης διδασκαλία. Απολυμάνσεις αιθουσών με πολύ σκληρή εργασία των καθαριστριών, μάσκες, απολυμαντικά, χωροθέτηση του αύλειου χώρου του σχολείου για την αποφυγή συνωστισμού στα διαλείμματα και πυκνή εφημερία των εκπαιδευτικών είναι μερικά από αυτά τα μέτρα.

Το 2ο ΓΕΛ Καβάλας όμως είναι ένα σχολείο του οποίου οι μαθητές μετακινούνται με λεωφορεία, επιδεικνύοντας το Ειδικό Μαθητικό Δελτίο. Λόγω ακριβώς και αυτής της μετακίνησης κατά την περσινή χρονιά ήταν το σχολείο με τα περισσότερα κρούσματα του κορονωιού. Σας είχα επισημάνει άλλωστε αυτήν τη διάσταση και στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Αυγούστου και προκάλεσα την αντίδρασή σας με την κατηγορία ότι προσπαθώ να δημιουργήσω εντυπώσεις.

Πληροφορούμαστε λοιπόν ότι μετά τη συμφωνία (ορθώς) που κάνατε με το ΚΤΕΛ Καβάλας τα διατιθέμενα λεωφορεία για τη μετακίνηση των μαθητών του 2ου ΓΕΛ από το Παληό κυρίως είναι μόνο 2 για να μεταφέρουν 96 μαθητές και μαθήτριες. Επομένως μιλούμε για πληρότητα 100%, γεγονός που αντιβαίνει στην επικαιροποιημένη  ΚΥΑ της 10/09/2021 που σαφώς προβλέπει πληρότητα πολύ μικρότερη και μάλιστα δίνει και οδηγίες για το πώς θα κάθονται τα παιδιά μέσα στο λεωφορείο.

Σας ερωτώ λοιπόν αν ισχύει αυτή η πληροφορία ( περί χωρητικότητας 100%) και σε περίπτωση θετικής απάντησής σας αν μπορείτε να εξηγήσετε την υπέρβαση εκ μέρους σας της ΚΥΑ ή τέλος να διαβεβαιώσετε ότι ο ιός δεν κολλάει μέσα στα λεωφορεία.

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη με την πανδημία προ των πυλών (δυστυχώς) πρέπει να εξασφαλίσουμε την υγεία διδασκόντων, διδασκομένων και των οικογενειών τους. Ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της ΚΥΑ. Εμείς στο σχολείο μας αυτό κάνουμε!

Με εκτίμηση

Λυμπεράκης Δημήτρης

Διευθυντής 2ου ΓΕΛ Καβάλας

Διαβάστε επίσης