Μάκης Κεβρεκάκης: «Ο ΑΟΚ στο τέλος θα δικαιωθεί»

 Μάκης Κεβρεκάκης: «Ο ΑΟΚ στο τέλος θα δικαιωθεί»

Δηλώσεις στο Ραδιόφωνο της Πρωινής (93,7) έκανε το πρωί της Δευτέρας (13/9) ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΟΚ 1965, κ. Μάκης Κεβρεκάκης για την κρίσιμη εβδομάδα που διανύει η ομάδα, η οποία θα κρίνει πιθανότατα το που τελικά θα αγωνιστεί τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Φάνηκε αισιόδοξος ότι ο ΑΟΚ στη μάχη που θα  δώσει σε δικαστικό επίπεδο, τελικά θα καταφέρει να δικαιωθεί. Ο κ. Κεβρεκάκης μίλησε και για πιθανές διοικητικές διαδικασίες που επίσης θα κρίνουν πολλά.

Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα των δηλώσεων του.

Ερ: Έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα νομικές ενέργειες από την ΠΑΕ ΑΟΚ. Πείτε μας τα διαδικαστικά.

Απ: Η Καβάλα θα επιμένει μέχρι το τέλος και στο τέλος θα δικαιωθεί. Αυτό εδώ να το θυμηθείτε. Έκανε τρεις δικαστικές ενέργειες, θα έλεγα τις εξής… τέσσερεις.

Η μία ήταν ότι προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο με αίτηση ακύρωσης της απόφασης της επιτροπής που την απαγόρευσε να αγωνιστεί στη Σουπερ Λιγκ 2. Εν όψει της εκδίκασης της αίτησης ακύρωσης κατέθεσε αίτηση αναστολής η οποία δικάζετε πιο γρήγορα και με μια πιο γρήγορη διαδικασία αλλά και ενόψει της εκδίκασης αναστολής κατέθεσε αίτημα προσωρινής διαταγής μέχρι που να δικαστεί δηλαδή η γρήγορη αίτηση αναστολής , προσωρινά να διευθετηθεί η κατάσταση με απόφαση προσωρινή του προέδρου.

Ταυτόχρονα όμως έκανε και κάτι άλλο, έστειλε εξώδικο στην Σουπερ Λιγκ 2 ζητώντας να αναβληθεί η γενική συνέλευση που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου για να οριστεί η κλήρωση των αγώνων και μπορώ να πω ότι εκεί σημείωσε μια πρώτη μικρή νίκη. Αναβλήθηκε η συνέλευση της Σουπερ Λιγκ 2, δεν ορίστηκε η κλήρωση, με το αιτιολογικό ότι υπάρχουν σε εκκρεμότητα δικαστικές αποφάσεις για ομάδες όπως  η δικιά μας αλλά πιστεύω ότι για το γεγονός ότι ακόμη δεν μπόρεσαν να μαζέψουνε τις 36 ομάδες που χρειάζονται για τον σχηματισμό των δυο ομίλων της Σουπερ Λιγκ 2.

Αυτό της Παρασκευής ήταν μια πρώτη μικρή νίκη η οποία μας δίνει κουράγιο και φυσικά πιθανολογεί και την ευδοκίμηση των προσπαθειών μας για τελική δικαίωση.

Ερ: Αυτή την εβδομάδα περιμένουμε εξελίξεις;

Απ: Αυτή την εβδομάδα θα υπάρχουν αποτελέσματα και μπορώ να πω ότι πέραν από την προσδοκία των δικαστικών αποτελεσμάτων έχω την αίσθηση ότι θα εξελιχθούν και διοικητικές διαδικασίες. Δεν μπορούν να κάνουνε πρωτάθλημα. Δεν μπορούν να μαζέψουν 36 ομάδες. Αλιεύουν από τον πάτο, ζητώντας από ομάδες οικονομικά αδύναμες να βάλουν κεφάλαιο 150.000 εγγυητική και να έτοιμες να δαπανήσουν γύρω στο 1 εκατομμύριο στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Δεν μπορούν να το κάνουν πολλές ομάδες αυτό εξαιτίας των αυστηρών οικονομικών κριτηρίων που έβαλε ο καινούριος νόμος.

Προσδοκούμε ότι κάτι θα έχουμε μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου. Εύχομαι να είναι θετικό αυτό που θα έχουμε. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχει το δικαίωμα να εκδίδει οδηγίες εγκυκλίους όχι μόνο τροπολογίες.

Ενόψει της αντικειμενικής δυσκολίας να σχηματιστούν όμιλοι από τη στιγμή που υπάρχει αδυναμία να βρεθούν ομάδες πιθανόν να ικανοποιήσει το αίτημα όλων των κομμάτων που απευθύνθηκαν με επερώτηση στη βουλή με το ίδιο αίτημα. Να εκδώσει δηλαδή οδηγία-εγκύκλιο προκειμένου να δοθεί μια παράταση σε ομάδες οι οποίες θέλουν να αγωνιστούν στη Σουπερ Λιγκ 2 αλλά από τυπικούς λόγους δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να το κάνουν, να αποκτήσουν το δικαίωμα για μερικές μέρες να το κάνουν.

Κοιτάξτε ότι είναι να γίνει, θα γίνει μέχρι την Πέμπτη, μάλλον.

Ερ: Το ξαναρωτάμε, θα είναι ο Καναδός και στη Γ` Εθνική αν τελικά δεν πάνε όλα καλά και δε δικαιωθεί ο ΑΟΚ για τη Σουπερ Λιγκ 2;

Απ: Ο Καναδός απ` ότι θυμάμαι εγώ σε μια συνέντευξη που έδωσε στο «Ανθή Καραγιάννη», είπε ο άνθρωπος ότι θα είναι συμπαραστάτης.

Το θέμα είναι αν μπορέσει να πάει στην Γ` Εθνική. Μήπως πάει στο τοπικό; Εδώ διακυβεύεται η διάλυση της ομάδας. Το πρώτο ζητούμενο πρέπει να είναι αυτό, το οποίο κουμπώνει με αυτή την ομάδα που λέγετε ΑΟΚ.

Θα πρέπει να αγωνιστεί στη Σουπερ Λιγκ 2 γιατί δεν είναι σαν τις υπόλοιπες ομάδες που ανεβήκανε λόγω της αναδιάρθρωσης, λόγω της αλλαγής του νόμου. Ο ΑΟΚ διακρίθηκε αγωνιστικά, βγήκε 2ος που σημαίνει ότι το δικαίωμα το να ανέβει κατηγορία το απέκτησε αγωνιστικά. Για αυτό επιμένει ότι η προθεσμία για αυτές τις ομάδες που διακρίθηκαν αγωνιστικά είναι αυτή που λέει ο νόμος.

Διαβάστε επίσης