• 4 Μαΐου 2024,

Ανοίγει για το κοινό ο περιβάλλον χώρος της Καλαμίτσας, δηλώσεις Κώστα Βακιρτζή

 Ανοίγει για το κοινό ο περιβάλλον χώρος της Καλαμίτσας, δηλώσεις Κώστα Βακιρτζή

Δηλώσεις στο ραδιόφωνο της Πρωινής έκανε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κώστας Βακιρτζής για τα νέα δεδομένα που ισχύουν όσον αφορά τα ανοιχτά και κλειστά γήπεδα της Καβάλας.

Η είδηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι από σήμερα ανοίγει και ο εξωτερικός χώρος στην Καλαμίτσα για το κοινό.

Αναλυτικά τόνισε ο Κώστας Βακιρτζής: «Εκτός από το «Ανθή Καραγιάννη», τα γήπεδα τένις στην Καλαμίτσα, θα ανοίξουν σήμερα το κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και το κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων, για αθλητές άνω των 13 ετών και μόνο για ατομική προπόνηση.

Επίσης μπορούνε να αθληθούν στο «Ανθή Καραγιάννη» υποψήφιοι των Στρατιωτικών Σχολών και της Γυμναστικής Ακαδημίας». 

Επίσης από αύριο Πέμπτη ανοίγει το κλειστό Κολυμβητήριο μόνο για αθλητές των συλλόγων άνω των 13 ετών. Την επόμενη Δευτέρα θα μπορούνε να αθληθούν στο Κολυμβητήριο υποψήφιοι Στρατιωτικών Σχολείων και Γυμναστικής Ακαδημίας»

Σε ερώτηση το τι σημαίνει ότι θα μπαίνουν στα Ποταμούδια και στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» αθλητές μόνο άνω των 13 ετών για ατομική προπόνηση, απάντησε ο Κώστας Βακιρτζής ως εξής: «Αθλητές και αθλήτριες πχ από το μπάσκετ θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μπάλα αλλά όχι μεταξύ τους και δε θα μπορούν αν παίξουν παιχνίδια.

Μόνο ασκήσεις τεχνικής και φυσικής κατάστασης.

Από την κεντρική είσοδο θα μπαίνουν οι αθλητές στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και θα υπάρχει έλεγχος από τη γραμματεία. Σήμερα υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίξει όλο το αθλητικό κέντρο της Καλαμίτσας, ο εξωτερικός χώρος και για το κοινό. Όχι η παιδική χαρά. 

Ο έλεγχος θα γίνεται στην είσοδο της Καλαμίτσας και στα γήπεδα τένις.

Θα υπάρχει γραμματεία και θα ελέγχει το ποιος μπαίνει και τι ώρα βγαίνει. Θα υπάρχει μια κατάσταση εισερχομένων και εξερχομένων ώστε σε περίπτωση κάποιου κρούσματος να μπορεί να γίνει εύκολα η ιχνηλάτηση.

Αυτοί που θα αθληθούν στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» θα πρέπει να έχουν απαραίτητα ιατρική βεβαίωση, ότι έχουν εξεταστεί και είναι υγιείς. Αυτό που έγινε στο τένις.

Οι γονείς δεν θα μπορούν να μπουν μέσα στο κλειστό, μόνο οι αθλητές και οι προπονητές. Το κυλικείο θα είναι κλειστό όπως βέβαια και οι κερκίδες. Τα γήπεδα μπάσκετ στο εξωτερικό χώρο δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αφού τα στεφάνια τα έχουμε βγάλει το προηγούμενο διάστημα αφού μαζευόταν παιδιά και έπαιζαν μπάσκετ κάτι το οποίο δεν επιτρεπόταν.

Στο αν τηρούνται μέχρι τώρα τα μέτρα στο «Ανθή Καραγιάννη» είπε τα εξής: «Πειθάρχησαν όλοι οι σύλλογοι απόλυτα.

Ήταν όλοι τους συνεπείς, τήρησαν τα μέτρα και τους ευχαριστούμε πολύ. Κάποιοι από το κοινό και υποψήφιοι προσπάθησαν να μπουν χωρίς ιατρική βεβαίωση αλλά το κατάλαβαν και δεν υπήρχε πρόβλημα»

Διαβάστε επίσης