Τάσος Μήτρου: «Ο Βρασίδας βρήκε το βηματισμό του, καταλυτική η παρουσία του Τερζανίδη» 

 Τάσος Μήτρου: «Ο Βρασίδας βρήκε το βηματισμό του, καταλυτική η παρουσία του Τερζανίδη» 

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή, ο Τάσος Μήτρου που πάντοτε είναι κοντά στην ομάδα από οποιαδήποτε θέση. 

Μίλησε για τη δύσκολη χρονιά του Βρασίδα στην Α` κατηγορία. Ακόμη αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα ενώ εξέφρασε και την άποψη του Βρασίδα για την αναδιάρθρωση στις κατηγορίες της ΕΠΣΚ.

Αναλυτικά.

Ερώτηση: Δύσκολη χρονιά για τον Βρασίδα. Στο τέλος κατάφερε να σώσει την παρτίδα.

Απάντηση: Φέτος έγινε μια βαθιά ανανέωση. Ήταν κάτι το καινούριο και θέλανε τα παιδιά να ετοιμαστούνε. Αρκετά από αυτά προερχόταν από την Ακαδημία μας.  Θέλανε το χρόνο τους να μπουν στο κλίμα της ομάδας, να δούνε τα παιχνίδια, να αποκτήσουν λίγο εμπειρία.

Όταν αυτά τα παιδιά αποκτήσανε την εμπειρία που έπρεπε και έδεσε η ομάδα, παρουσιάσαμε στο Β` γύρο ένα διαφορετικό πρόσωπο. Η συγκομιδή των βαθμών ήταν πολύ καλή. Σε αυτό βοήθησε η παρουσία του Κώστα Τερζανίδη στον πάγκο της ομάδας. Ήταν καταλυτική η παρουσία του.

Η ομάδα βρήκε το βηματισμό της. Καταλάβανε τα παιδιά τις απαιτήσεις του Βρασίδα.

Πιστεύω ότι η σεζόν που έρχεται θα είναι καλύτερη για τον Βρασίδα γιατί βγήκαμε κερδισμένοι από το εγχείρημα που επιχειρήσαμε πέρσι το καλοκαίρι. Τα παιδιά θα είναι πιο ποιοτικά στην Α` κατηγορία.

Ο κορμός πλέον έχει παιχνίδια στα πόδια του.

Ερώτηση: Για να πάρει μπροστά η ομάδα έγιναν και κάποιες μεταγραφές;

Απάντηση: Έγινε μια μεταγραφή του Παντίδη τον Ιανουάριο. Προς τιμή του είναι Περαμιώτης και ήρθε να βοηθήσει την προσπάθεια.

Η αξία του Κώστα είναι γνωστή.

Βοήθησε πολύ στα 4-5 παιχνίδια που αγωνίστηκε μέχρι τη διακοπή. Ήρθε σε γνωστά λημέρια και βοήθησε στα μέγιστα, μαζί όμως με όλα τα παιδιά. Έγινε το καλοκαίρι μια συλλογική δουλειά η οποία ήταν θέμα χρόνου να βρει η ομάδα το βηματισμό της.

Βρήκε η ομάδα βηματισμό και παρουσιάσαμε ένα πολύ καλό σύνολο από τα μέσα του Α` γύρου και μετά. Ο στόχος κυρίως επετεύχθη χάρη στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Η άμυνα ήταν στυλοβάτης στη προσπάθεια.

Ερώτηση: Όταν είδατε τα δύσκολα στην Πέραμο, έγινε μια συσπείρωση δυνάμεων σε διοικητικό επίπεδο.

Απάντηση: Ακριβώς. Έγινε μια συσπείρωση όλων των δυνάμεων. Όλοι ανταποκριθήκαν στην προσπάθεια.

Στα διοικητικά και πάλι βοηθήσανε ο Βασίλης Μπιλμπίλης, ο Τάσος Ορφανίδης, ο Σταύρος Βασιλειάδης και εγώ. Όλοι στη  κρίσιμη στιγμή δώσανε το παρόν τους μαζί βέβαια με τη διοίκηση που υπήρχε. Όλοι βοηθήσανε την προσπάθεια.

Το θέμα ήταν ψυχολογικό, ήμασταν πλέον όλοι μαζί και δεν υπήρχε γκρίνια σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να υπάρχει σοβαρή διοίκηση, σοβαρός προπονητής για να είναι και σοβαρή η ομάδα.

Ήρθε και ο χρόνος που ήθελαν οι νεαροί μας ποδοσφαιριστές. Από τους 12-13 βασικούς πέρσι ποδοσφαιριστές αλλάξαμε φέτος τους 6-7.

Ήταν μια βαθιά ανανέωση. Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα.

Ερώτηση: Πως σκιαγραφεί την επόμενη μέρα στον Βρασίδα ο Τάσος Μήτρου;

Απάντηση: Η επόμενη μέρα προς το παρόν συμβαδίζει με την πανδημία.  Είμαστε πάντως σε καλύτερη μοίρα γιατί ο Βρασίδας έχει τη δυνατότητα να παράγει δικούς του ποδοσφαιριστές.

Ίσως αυτό για το Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο είναι καλό. Επιτέλους πρέπει όλες οι ομάδες να δίνουν βάρος στα δικά τους παιδιά.

Τα νέα παιδιά πρέπει να πάρουν μεγαλύτερες ευκαιρίες. Αυτό πρέπει να είναι και ο φάρος για όλες τις ερασιτεχνικές ομάδες.

Ερώτηση: Ποια είναι η άποψη σου για την αναδιάρθρωση κατηγοριών στην ΕΠΣΚ ;

Απάντηση: Η άποψη του Βρασίδα την οποία εξέφρασε και στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΕΠΣΚ, είναι ότι  πρέπει καταρχήν να ισχύσει η προκήρυξη. Από τη στιγμή που υπάρχει άνοδος για τον Μ. Α Ορφανίου, πρέπει να ισχύσει η βαθμολογία.

Εάν τελικά γίνουν αναδιαρθρώσεις στη Γ` Εθνική και στις πάνω κατηγορίες, λογικό είναι να γίνουν αναδιαρθρώσεις και στο τοπικό.

Αν πρέπει και υπάρχει η αναγκαιότητα  να γίνει η αναδιάρθρωση ας γίνει.  Πρέπει όμως να έχουμε Α` και Β` κατηγορία.

Αν γίνει αναδιάρθρωση το πιο λογικό είναι να γίνει με δυο ομίλους στην Α` και δυο ομίλους στη Β`.  Για να μαζευτεί η απόσταση στην Α` και τη Β`. Πρέπει να δούμε και το οικονομικό. Δύσκολα θα αντέξουν οι ομάδες μετά τις συνθήκες που προέκυψαν από την πανδημία. Οι παράγοντες που λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα πρέπει να βοηθηθούν και αυτοί.

Επίσης πρέπει να δούμε να μην αδικηθούν ομάδες που στην Α` κατηγορία ήταν κοντά στη μάχη της παραμονής και διεκδικούσαν ενώ και ομάδες που πάλευαν για την άνοδο στην Α` κατηγορία από τη Β` κατηγορία.  Αυτές οι ομάδες πρέπει να πάρουν κάποια ευκαιρία από τη στιγμή που ήταν κοντά στη βαθμολογία.

Μπορεί να βοηθήσουν τέτοιες ομάδες που ήταν κοντά στην μάχη της παραμονής στην Α` και κοντά στην άνοδο στη Β`.

Δεν πρέπει να αποδυναμωθεί η Α` κατηγορία. Με δυο ομίλους των 10 ομάδων θα είναι κάτι καλό. Επαναλαμβάνω όμως ότι πρέπει να δούμε τι θα ισχύσει στη Γ` Εθνική και στις πιο πάνω κατηγορίες. Πρέπει να περιμένουμε.

Ερώτηση: Υπάρχει σκέψη να μείνει ο Κώστας Τερζανίδης στον πάγκο της ομάδας;

Απάντηση: Πρωταρχικός μας στόχος είναι να συνεργαστούμε και πάλι με τον Κώστα. Ο Κώστας έδειξε δείγματα δουλειάς. Είναι ένας έμπειρος προπονητής, καταξιωμένος.

Πιστεύω ότι είναι τιμή να τον έχουμε προπονητή στον Βρασίδα και βέβαια και δική του τιμή που είναι στο σύλλογο μας.

Θέλουμε να τον κρατήσουμε στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας.

Διαβάστε επίσης