• 19 Απριλίου 2024,

Ανοικτή επιστολή του Λάμπρου Τουφεξή στον Πρωθυπουργό

 Ανοικτή επιστολή του Λάμπρου Τουφεξή στον Πρωθυπουργό

Προς τον κ.κ. Α. ΤΣΙΠΡΑΝ Πρωθυπουργόν και Ν. ΚΟΤΖΙΑΝ Υπουργόν Εξωτερικών

ΑΘΗΝΑ

Κύριοι, τον τελευταίο καιρόν καθημερινώς ακούμε από όλα τα Μ.Μ.Ε. ότι διαπραγματεύεσθε περί του ονόματος και της υποστάσεως (ταυτότητος) του πολυεθνικού κρατιδίου κατ’ επίφασιν, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ.

Έχω ταξιδεύσει περισσότερες από πενήντα φορές στην πρώην Γιουγκοσλαβία επί ΤΙΤΟ και μετά, και έχω προσωπική αντίληψη περί των πραγμάτων που αφορούν στο λεγόμενο «Μακεδονικό».

Για του λόγου το αληθές κ. Τσίπρα, μπορείτε να ρωτήσετε την μητέρα σας κ. Αρίστη Βεΐτη, που υπήρξε και ψηφοφόρος μου (Δήμαρχος Ελευθερουπόλεως με 59, 5%). Ήμουν και προσωπικός φίλος του μακαρίτη πατέρα Σας Παύλου Τσίπρα, που υπηρέτησε στο 50ο Σύνταγμα Πεζικού και ερχόταν στο γραφείο μου και συζητούσαμε τακτικά.

Αν ζούσε ο μακαρίτης Παύλος, θα επιβεβαίωνε του λόγου το αληθές. Αλλά ας αφήσουμε τα προσωπικά και ας έλθουμε σε αυτό που μας αφορά: Προς Θεού, μην φύγετε από την γραμμή του ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, που υπό την προεδρίαν του (Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν τότε) απεφάσισαν οι Αρχηγοί των κομμάτων όχι σύνθετη ονομασία που να περιέχει το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Γιατί η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και αυτή είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Μην συνδέσετε το όνομά Σας με μία ανθελληνική λύση που επί εκατονταετία και πλέον μη υπαρκτού ουσιαστικά, αλλά ταλανίζοντος την πατρίδα μας, θέματος. Πολλά λάθη έγιναν κατά το παρελθόν! Αλλά η εσχάτη πλάνη θα είναι χείρον των παλαιοτέρων!

Να μην υπάρχει Ελληνική υπογραφή στην αναγνώριση του κρατιδίου αυτού με το όνομα, έστω σύνθετου, με τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Δεν πάνε να αναγνωρίσουν όλος ο κόσμος το κρατίδιο αυτό με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΟΧΙ όμως, από εμάς τους Έλληνες! Γιατί θέλουν δική μας αναγνώριση;

Τώρα μας βγάλανε και το φιάσκο του ΙΛΙΝΤΕΝ! Αλλά ας μην επεκταθούμε στην Ιστορία, γιατί θα χρειασθούμε πολλές σελίδες. ΟΧΙ λοιπόν σύνθετη ονομασία! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μία και αυτή είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

 

Διαβάστε επίσης