Ανοιξιάτικη «απόδραση» στον Θεολόγο Θάσου

 Ανοιξιάτικη «απόδραση» στον Θεολόγο Θάσου

Τα νησιά μας είναι πασίγνωστα σε όλο τον κόσμο για τις εκπληκτικές παραλίες τους αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που είναι τόσο όμορφα.

Σημαντικό κομμάτι της γοητείας τους οφείλεται και στην ανθρώπινη παρουσία, δηλαδή στα χωριά τους. Οικισμοί που αναδεικνύουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, διαθέτουν ενδιαφέρουσα βλάστηση, γαστρονομία και δυνατότητες για δραστηριότητες, όπως η πεζοπορία. Η ανεπιτήδευτη ομορφιά τους γοητεύουν τον επισκέπτη.

Ακολουθούν 5 πανέμορφα χωριά ελληνικών νησιών που αξίζει να βάλετε στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό σας και να αφιερώσετε χρόνο σε αυτά. Τα περισσότερα έχουν αξιοθέατα και μουσεία με την ιστορία του τόπου τους. Τα 4 από αυτά είναι ορεινά ενώ το ένα παραθαλάσσιο. Όλα όμως μπορεί να γίνουν στάση ή κύριος προορισμός μιας εκδρομής το επόμενο διάστημα.

Θεολόγος, Θάσος

Η Θάσος είναι από τα νησιά της Ελλάδας που ξεχωρίζουν για το πολύ πράσινο και τις υπέροχες παραλίες με τα καταγάλανα νερά και τη χρυσή άμμο. Για αυτά μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Σε κάθε περίπτωση, όταν βρεθείτε στο νησί του βόρειου Αιγαίου, αξίζει να ανακαλύψετε και το ορεινό κομμάτι του. Και ένα όμορφο παράδειγμα ορεινού οικισμού είναι ο Θεολόγος. Στο διώροφο αρχοντικό του Χατζηγιώργη, οπλαρχηγού του νησιού, στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο όπου μπορείτε να δείτε από αργαλειούς και υφαντά έως έναν αλευρόμυλο.

Ο οικισμός εντυπωσιάζει με τον πλακόστρωτο δρόμο κατά μήκος του οποίου συναντάς πανέμορφα σπίτια, εκκλησίες, πηγές που ρέει παγωμένο νερό. Λίγο έξω από τον κεντρικό δρόμο του χωριού, μπορεί κανείς να θαυμάσει τους Καταρράκτες Κεφαλόγουρνα. Ακόμη, το χωριό διατηρεί παλιά έθιμα και κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται αναπαράσταση του παραδοσιακού θασίτικου γάμου.

πηγή: travel.gr

Διαβάστε επίσης