• 28 Μαρτίου 2024,

Αντίθετη η ΝΟΔΕ αλλά η συμφωνία Μέτιου- Σιμιτσή παραμένει ισχυρή

 Αντίθετη η ΝΟΔΕ αλλά η συμφωνία Μέτιου- Σιμιτσή παραμένει ισχυρή

Τις προσεχείς ημέρες -σίγουρα εντός της εβδομάδος- πρόκειται να οριστικοποιηθεί και να ανακοινωθεί επίσημα η σύμπραξη των παρατάξεων στην Περιφέρεια και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Χρήστου Μέτιου και του Κωστή Σιμιτσή. Επί της διαφαινόμενης συμφωνίας υπάρχουν αναμενόμενες αντιδράσεις, με κυριότερη επίσημη κίνηση αυτή που αφορά την τοπική νομαρχιακή επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Η επιτροπή συνεδρίασε την Παρασκευή το βράδυ (ήταν η πρώτη συνεδρίαση μετά τις εθνικές εκλογές), αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για την επικείμενη συμφωνία ενώ ταυτόχρονα θα ζητήσει συνάντηση για να συζητήσει το θέμα με τον Χρήστο Μέτιο. Στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Καβάλας ήταν μόνο ο Γιάννης Πασχαλίδης και αυτός προσήλθε αφού είχε συζητηθεί το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πασχαλίδης απέφυγε να σχολιάσει την ουσία της υπόθεσης. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν έχει εκφραστεί δημόσια όπως και ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα, η συμφωνία ανάμεσα στις δύο παρατάξεις υπάρχει-προετοιμάζεται για να ανακοινωθεί επίσημα σύντομα. Αντέχει στην κριτική που γίνεται. Την Πέμπτη το βράδυ ο Κωστής Σιμιτσής συνάντησε τους περιφερειακούς συμβούλους της ομάδας του,  από τους οποίους όπως λέγεται πήρε έγκριση για τη συγκεκριμένη συνεργασία και συμφωνία.

Ο Χρήστος Μέτιος θα συναντήσει τη δική του ομάδα αύριο, κινούμενος και αυτός στο ίδιο μήκος κύματος, προκειμένου μετά την Τρίτη να υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση. Η απόφαση της ΝΟΔΕ Καβάλας φέρεται να είναι ομόφωνη αλλά τελικά δεν είναι και τόσο ισχυρή. Πολλοί είναι αυτοί που σχολιάζουν ότι η ΝΟΔΕ Καβάλας από την αρχή της προεκλογικής περιόδου δεν φημίζονταν για την υποστήριξή της προς τον κύριο Μέτιο. Ίσα-ίσα που κάποια στελέχη της ΝΟΔΕ Καβάλας έκαναν το ακριβώς αντίθετο. Στήριξαν στο παρασκήνιο τον κ. Τοψιδη. Εξ αυτού του λόγου φημολογείται ότι ο Χρήστος Μέτιος δεν θα δεχτεί να συναντήσει τη ΝΟΔΕ Καβάλας.

Σε γενικές γραμμές οι άλλοι παράγοντες της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, οι τρεις βουλευτές, κρατούν μία πιο προσεκτική στάση. Σίγουρα τηρούν αποστάσεις από την απόφαση της ΝΟΔΕ. Χωρίς αυτό να αποκλείει οποιαδήποτε νέα εξέλιξη τις προσεχείς ημέρες.

Έχει ήδη γραφεί στον τοπικό τύπο αλλά και σελίδες στο διαδίκτυο ότι ο Χρήστος Μέτιος ετοιμάζεται να προτείνει πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου τον Κώστα Αντωνιάδη ενώ θα υπάρχει θέση αντιπεριφερειάρχη και για τον Αλέξη Πολίτη. Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας το γεγονός ότι ο κ. Μέτιος επιδιώκει και άλλες συμπράξεις. Τις οποίες και αυτές θα ανακοινώσει μόλις οι επαφές του ολοκληρωθούν. Από την άλλη πλευρά ο περιφερειάρχης είναι σταθερά αντίθετος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την παράταξη Τοψίδη,κάτι που φυσικά και θα ήθελε ένα τμήμα της οργανωμένης Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Πρώτη και καλύτερη η ΝΟΔΕ Καβάλας.

Διαβάστε επίσης