• 29 Απριλίου 2024,

Δύο «ντέρμπι» στο Δήμο Παγγαίου: Οι νέοι αντιδήμαρχοι και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

 Δύο «ντέρμπι» στο Δήμο Παγγαίου: Οι νέοι αντιδήμαρχοι και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

Την ερχόμενη Παρασκευή το απόγευμα στην Ελευθερούπολη θα ορκιστεί ο δήμαρχος και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου. Η εκδήλωση θα γίνει στο Αμφιθέατρο, δίπλα στο Δημαρχείο. Πριν την Παρασκευή, ειδικότερα σήμερα Δευτέρα, πρόκειται να συναντηθούν τα μέλη της δημοτικής ομάδας της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η πρώην παράταξη Βασίλη Ξουλόγη. Μετά την αποχώρηση του οποίου η ομάδα πρέπει να εκλέξει τον επικεφαλής της, όπως είναι υποχρεωτικό για τη παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο. Στη σημερινή συνάντηση των 11 δημοτικών συμβούλων έχει συμφωνηθεί να γίνει μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου επικεφαλής.

Για τη θέση λέγεται ότι ενδιαφέρονται ο Γιώργος Χριστοδουλίδης και ο Δημήτρης Μπαλογιάννης. Αρχικά έδειξε ενδιαφέρον και ο Γρηγόρης Τιμοσίδης αλλά όπως φαίνεται δεν επέμενε. Επειδή το κλίμα στην ομάδα είναι ενωτικό, δεν γίνονται προβλέψεις για το ποιος θα επικρατήσει της ψηφοφορίας. Γενικότερα η άτυπη αυτή προεκλογική διαδικασία εξελίσσεται πολύ ομαλά προκειμένου -όπως λένε οι γνωρίζοντες- η ομάδα στο τέλος να είναι ενωμένη,  να μην αποκτήσει εσωτερικά προβλήματα.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι προσεχείς αποφάσεις του δημάρχου Φιλίππου Αναστασιάδη για τις θέσεις διοίκησης τα πρώτα χρόνια της νέας θητείας. Ο Δήμος Παγγαίου έχει έξι θέσεις αντιδημάρχων. Η ομάδα Αναστασιάδη 19 δημοτικούς συμβούλους. Συνήθως οι έξι αντιδήμαρχοι είναι: πέντε χωρικοί και ένας θεματικός.

Υπάρχουν θέσεις και για άλλους: Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παγγαίου, οι δύο πρόεδροι των νομικών προσώπων, πρόεδρος της μονομετοχικής εταιρείας και φυσικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Οι περισσότερες από αυτές τις αποφάσεις είναι αποφάσεις που ως συνήθως θα πάρει ο δήμαρχος.

Ο οποίος θα χωρίσει τη θητεία στη μέση. Έτσι όσοι επιλεγούν  για τα πρώτα δύο χρόνια, θα αντικατασταθούν στο μέσο της τετραετίας. Το τι θα αποφασίσει ο Φίλιππος Αναστασιάδης κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Όλοι κρατούν στάση αναμονής. Περιμένουν , δεν «ενοχλούν» αλλά και ενδιαφέρονται ταυτόχρονα. Κάποιοι ίσως αγωνιούν.

Στην ομάδα του Φίλιππα Αναστασιάδη υπάρχουν πρόσωπα γνωστά από την προηγούμενη θητεία αλλά και νέοι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι. Αρκετοί από αυτούς φαίνεται ότι θα είναι σε πόστα διοίκησης. Σε γενικές γραμμές δεν φαίνεται η διαδικασία να δημιουργήσει τριβές.

*Για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου επικρατέστερη επιλογή είναι αυτή του κ. Κώστα Γάκη. Λόγω του εκλογικού αποτελέσματος, έχουν πολλές πιθανότητες να τοποθετηθούν σε θέσεις διοίκησης τόσο ο Ανδρέας Καλλινικίδης όσο και ο Χρήστος Πριονίδης. Για τον κ. Καλλινικίδη δεν θα είναι έκπληξη αν επανέλθει στη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΠ.

*Μεθαύριο Τετάρτη συνεδριάζει τελευταία φορά το δημοτικό συμβούλιο που εξελέγη στις εκλογές του Μάη του 2014.

 

 

Διαβάστε επίσης