Αντίθετος ο Χρήστος Ποτόλιας με τον κανονισμό στάθμευσης στην Παναγία- Ζητά να συζητηθούν όλα τα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης

 Αντίθετος ο Χρήστος Ποτόλιας με τον κανονισμό στάθμευσης στην Παναγία- Ζητά να συζητηθούν όλα τα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Ποτόλιας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από τον κ. Κώστα Πεφάνη ζητά στην επόμενη συνεδρίαση (μάλλον την ερχόμενη Δευτέρα) να συζητηθούν όλα τα κυκλοφοριακής φύσης θέματα. Της Καβάλας και του Παληού. Ο κ. Ποτόλιας παίρνει αφορμή από τα πολλά ατυχήματα που έγιναν τελευταία, στρέφεται μία ακόμη φορά κατά της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Ασκεί κριτική στη διοίκηση του Δήμου για όσα έκανε, στο κράτος για όσα δεν έκανε. Από τη συζήτηση με τον κ. Ποτόλια προκύπτει το συμπέρασμα ότι θα είναι αρνητικός στην γνωστή πρόταση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (παρκάρισμα) στη συνοικία της Παναγίας.

Το θέμα θα απασχολήσει σίγουρα την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Για ένα σωρό λόγους, βασικότερος των οποίων είναι ότι αυτά που προβλέπονται αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν πάλι σε εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης.

Χθες ο κ. Ποτόλιας μίλησε στην Πρωινή και μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα αύξηση των ατυχημάτων στους δρόμους. Κάτι μη συνηθισμένο. Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας ακολουθεί τη γνωστή συνταγή. Που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις. Εκπονεί κυκλοφοριακές μελέτες.

Εφαρμόζει την ελεγχόμενη στάθμευση που δεν λύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Η ελεγχόμενη στάθμευση είναι ένα χαράτσι προς τους πολίτες. Όλα αυτά που γίνονται πρέπει να τα συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρέπει επίσης να καταργηθούν όλα τα διόδια. Φθάσαμε στο σημείο και λόγω της λειτουργίας των νέων διοδίων ο παλιός δρόμος από Καβάλα για Ξάνθη να έχει περισσότερη κίνηση από την κίνηση στην Εγνατία.

Σαφώς και εκτός από τη συλλογική ευθύνη (της αυτοδιοίκησης και του κράτους) υπάρχει και η ατομική. Κάθε πολίτη, κάθε οδηγού. Για τον κανονισμό στάθμευσης στη συνοικία της Παναγίας ακολουθούν την ίδια συνταγή. Μέτρο προεκλογικό.

Λύνει μερικώς το πρόβλημα των μόνιμων κατοίκων. Δεν αρκεί. Χρειάζεται ένας συνδυασμός μέτρων. Τα προτείνουμε συγκεκριμένα στην επιστολή μας προς τον κ. Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Προς το παρόν ο κανονισμός στην Παναγία δεν προβλέπει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Αργότερα ωστόσο θα υπάρξει ένας Δήμαρχος (ο σημερινός ή κάποιος άλλος) που θα ενισχύσουν τον κανονισμό και με την ελεγχόμενη στάθμευση».

Διαβάστε επίσης