• 19 Απριλίου 2024,

Αντωνιάδης: Να μην αναπαράγουμε όσα το Υπουργείο Τουρισμού διέψευσε

 Αντωνιάδης: Να μην αναπαράγουμε όσα το Υπουργείο Τουρισμού διέψευσε

Ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση επί των δημοσιευμάτων- αναρτήσεων και ρεπορτάζ για δήθεν κατηγοριοποίηση των νησιών, ανάλογα με τον κίνδυνο που παρουσιάζουν σε θέματα κορωνοϊού:

«Βλέπω ότι από την Τετάρτη γιγαντώθηκε φήμη, από κάποια ανυπόστατα για την άποψη μου δημοσιεύματα, που εντάσσουν το νησί της Θάσου και της Σαμοθράκης στην κατηγορία της υψηλής επικινδυνότητας. Παρόλο που υπήρξε κατηγορηματική διάψευση από τον Υφυπουργό Τουρισμού, που ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν απλά εσφαλμένη αλλά και εκτός λογικής.

Κι ενώ γίνεται μια τέτοια προσπάθεια προβολής συντονισμένα από Υπουργείο- Δήμους- Περιφέρεια για τη χώρα μας, δεν μπορούμε οι ίδιοι να βγάζουμε τα μάτια μας. Θα στέλναμε λάθος μήνυμα, θα δημιουργούσαμε κακές εντυπώσεις. Και εγώ χθες επικοινώνησα με το Υπουργείο Τουρισμού, είχα τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο των ξενοδόχων  και με το δήμαρχο της Θάσου. Κι ενώ υπάρχει η επίσημη διάψευση, συνεχίζεται ανακύκλωση αυτών των δημοσιευμάτων. Θέλω να το πω ξεκάθαρα ότι η διαβεβαίωση που έχουμε από το Υπουργείο Τουρισμού είναι ότι δεν πρόκειται να γίνει μια τέτοια κατηγοριοποίηση.

Η οποία θα στείλει εσφαλμένα μηνύματα σε όλες τις χώρες και τους τουρίστες. Τέτοια δημοσιεύματα κάνουν κακό. Κι ενώ υπάρχει επίσημη διάψευση, αυτά αναπαράγονται. Μέσα από το διαδίκτυο τα παρακολουθούν, γίνονται γνωστά και σε Βουλγαρία- Ρουμανία και δημιουργούν κακό κλίμα. Δεν θέλω να σχολιάσω τις δηλώσεις και τα κείμενα του κ. Τοψίδη και του κ. Κατσιμίγα. Καταλαβαίνω ότι ίσως έγιναν από κεκτημένη ταχύτητα. Ίσως θέλουν κι αυτοί να προστατεύσουν τον τόπο μας.

Από τη στιγμή που υπάρχει από το μεσημέρι της Τετάρτης η επίσημη διάψευση, όλοι εμείς που έχουμε κάποιες θέσεις ευθύνης πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Και σε αυτά που λέμε αλλά και στα δελτία τύπου που εκδίδουμε».

 

Διαβάστε επίσης