• 26 Απριλίου 2024,

Δεν θα βιαστούν να επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία της πόλης

 Δεν θα βιαστούν να επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία της πόλης

Σήμερα το πρωί αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ξενοδοχείο Ωκεανίς, το οποίο δεν φαίνεται ότι θα λειτουργήσει εντός του έτους.

Στο ξενοδοχείο σήμερα το ο ιδιοκτήτης περιμένει τους εργαζόμενους (τουλάχιστον 30) προκειμένου να τους ενημερώσει για τις αποφάσεις του. Το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό της διακοπής της εργασιακής σύμβασης με την καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων. Το ίδιο σενάριο προβλέπει επαναλειτουργία του Ωκεανίς την Άνοιξη του 2021.

Εν τω μεταξύ τα άλλα ξενοδοχεία της Καβάλας δεν θα βιαστούν να ανοίξουν. Αυτό φαίνεται ότι θα γίνει προς το τέλος του μήνα. Ο βασικός λόγος που τα ξενοδοχεία της Καβάλας δεν θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα (1η Ιουνίου), αν και έχουν αυτή τη δυνατότητα, είναι το ότι δεν υπάρχουν κρατήσεις. Αυτές είναι ελάχιστες κι αφορούν διανυκτερεύσεις προς το τέλος του μήνα.

Το δεύτερο 15νθήμερο του Ιούνη θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο Γαλαξίας. Προς το τέλος του μήνα φαίνεται ότι θα ανοίξει και το Εγνατία. Δεν δίνουν σημάδια άμεσης επαναλειτουργίας ούτε το Νεφέλη, ούτε το Εσπέρια.

Ας μη ξεχνάμε ότι για να λειτουργήσει ένα ξενοδοχείο από τη Δευτέρα πρέπει να είναι ξενοδοχείο που λειτουργεί όλο το έτος και φυσικά να έχουν γίνει προετοιμασίες και προσαρμογές στα νέα μέτρα. Χρειάζεται δηλαδή να προηγηθεί δουλειά ημερών και αρκετών δαπανών. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι θα κάνει ο όμιλος Μουζενίδη με το ξενοδοχείο στην Τόσκα. Πολλά θα εξαρτηθούν για αυτό με το τι θα συμβεί με τις αφίξεις στην Ελλάδα των Ρώσων τουριστών.

Στην Ελευθερούπολη θα λειτουργήσει υπό νέα διεύθυνση το μοναδικό ξενοδοχείο αλλά κι αυτό προς το τέλος του μήνα. Στη Θάσο υπάρχει ανακοίνωση του ξενοδοχείου Alexandra Golden Hotel.

Γνωστοποίησε τη λειτουργία του από τις 26 Ιουνίου. Σίγουρα-ως προς τις άλλες μεγάλες μονάδες του νησιού- θα ανοίξει φέτος το Καλοκαίρι η Μακρύαμμος.

* Το πράσινο φως για τις καλοκαιρινές διακοπές των Γερμανών στην Ευρώπη φαίνεται να δίνει η η γερμανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA, η κυβέρνηση σχεδιάζει να άρει την ταξιδιωτική προειδοποίηση που ουσιαστικά απαγορεύει τα ταξίδια των Γερμανών παγκοσμίως, στις 15 Ιουνίου. Αυτό προκύπτει από επίσημο έγγραφο που έχει το πρακτορείο ειδήσεων, με τίτλο “Κριτήρια για τη διευκόλυνση του ενδοευρωπαϊκού τουρισμού”.

Διαβάστε επίσης