• 25 Απριλίου 2024,

Αντώνης Δρακόπουλος: « Ο Νέστος υποφέρει στο σωστό τελείωμα των φάσεων »

 Αντώνης Δρακόπουλος: «  Ο Νέστος υποφέρει στο σωστό τελείωμα των φάσεων »

Για την ήττα του Νέστου από τον Μ. Α Ξηροποτάμου μίλησε στους 93, 7 ο προπονητής της ομάδας Αντώνης Δρακόπουλος.

Τόνισε ότι αυτή η ήττα περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες του Νέστου για πλασάρισμα κοντά στην κορυφή ενώ μίλησε για πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων.

Αναλυτικά.

Ερώτηση: Τι έφταιξε και ο Νέστος έχασε στην έδρα του Ξηροποτάμου;

Απάντηση: Εμείς γνωρίζαμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί η ομάδα του Ξηροποτάμου ήθελε πάρα πολύ το παιχνίδι στη βαθμολογική θέση που βρίσκεται.

Ήθελε να πάρει μια ανάσα για τη σωτηρία. Επίσης γνωρίζαμε ότι το γήπεδο θα είναι πολύ βαρύ. Αυτό δεν είναι δικαιολογία γιατί αυτό ισχύει και για τις δυο ομάδες. Ξεκινήσαμε καλά, κάναμε 3-4 ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο αλλά παρουσιάστηκε πάλι το ίδιο φαινόμενο όπως και σε άλλα παιχνίδια του Νέστου  που είναι η τελική επιλογή, η τελική πάσα, το σωστό τελείωμα. Η ομάδα υποφέρει εκεί.

Μετά δεχθήκαμε το πρώτο γκολ και δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις στο Α` μέρος για να μπορέσουμε να ισοφαρίσουμε.  Λειτούργησε αρνητικά στη ψυχολογία της ομάδας το γκολ, με αποτέλεσμα να έρθει και το δεύτερο.  Στο Β` μέρος ημίχρονο γνωρίζαμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ρισκάραμε ακόμη περισσότερο.

Ο αντίπαλος οπισθοχώρησε για να κρατήσει το αποτέλεσμα και μας έδωσε χώρο. Πιέσαμε, δημιουργήσαμε μια η δυο προϋποθέσεις για γκολ  ενώ κάναμε το γκολ στο τέλος τους αγώνα.

Περισσότερο θεωρώ ότι έφταιξε το περίσσιο πάθος. Αυτό μας έλειπε.  Ο Ξηροπόταμος φάνηκε ότι το θέλει περισσότερο το παιχνίδι και το έδειξε μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορώ να πω ότι εμείς δεν το θέλαμε αλλά εμείς τουλάχιστον μετά το πρώτο τέταρτο του Α` ημιχρόνου, μείναμε στα λόγια.

Ερώτηση: Υπάρχουν μάλλον παράπονα από την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών;

Απάντηση: Όχι συγκεκριμένα. Είμαι όμως στεναχωρημένος γιατί ήταν ένα παιχνίδι που βαθμολογικά το υπολογίζαμε.  Από εκεί και πέρα όταν η ομάδα δείχνει  μετά το πρώτο γκολ αμαχητί για το πρώτο ημίχρονο, λογικό είναι να υπάρχει ένας προβληματισμός.

Ερώτηση: Μείνατε ευχαριστημένος από το πρώτο παιχνίδι του Γκουτσίδη; Μπορεί να δώσει βοήθειες;

Απάντηση: Θεωρώ πως ναι. Ο Γκουτσίδης είναι  λίγο καιρό  μαζί μας αλλά μπήκε γρήγορα στο πνεύμα της ομάδας, πάλεψε, έτρεξε. Σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε οτιδήποτε για τον Γκουτσίδη από τη στιγμή που ήταν κοντά μας, μια- δυο μέρες. Ο Γκουτσίδης έπρεπε να παρακινηθεί από τους υπόλοιπους.

Ερώτηση: Αυτή η ήττα μάλλον σας αλλάζει τα σχέδια για το προς το πάνω στη βαθμολογία. Σας φέρνει αρκετά πίσω. 

Απάντηση: Σίγουρα. Για να είμαστε ρεαλιστές τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ.  Πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω. Κάτι το οποίο  κατά την προσωπική μου εκτίμηση το θεωρώ πολύ δύσκολο.  Δεν είναι πολλά τα παιχνίδια. Γενικά όμως η εικόνα  των αντιπάλων αλλά και της δικής μου ομάδας δεν μου βγάζουν το αποτέλεσμα ότι μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω. Χωρίς να παρεξηγηθώ, πιστεύω στα δικά μας παιδιά και στην ομάδα αλλά δεν είναι μόνο στο δικό μας χέρι. Πρέπει δηλαδή και οι αντίπαλοι από πάνω να χάσουν 3 συνεχόμενα παιχνίδια.  Δεν έχει συμβεί αυτό στη διάρκεια του πρωταθλήματος.  Οπότε με ποια λογική θα συμβεί στις τελευταίες αγωνιστικές;

Ερώτηση :  Τώρα και με τον Αρη Αβάτου είναι δύσκολο το παιχνίδι. Είναι μια ομάδα που είναι στο όριο της παραμονής.

Απάντηση: Από την αρχή είπα ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Η ομάδα αν θέλει να κοιτάει προς την κλειδαρότρυπα και λίγο παραπάνω έχει 9 τελικούς.

Η ήττα από τον Ξηροπόταμο δεν αλλάζει το δικό μου σκεπτικό, ούτε τη φιλοσοφία που θέλει να περάσω μέχρι το τέλος.  Εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, πειθαρχημένοι και να συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Να τελειώσουμε με αξιοπρέπεια το πρωτάθλημα.  Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό».

 

 

Διαβάστε επίσης