Αντώνης Σκλήβας στους 93,7: « Παίζουμε στα ίσια, με όλες τις ομάδες»

 Αντώνης Σκλήβας στους 93,7: « Παίζουμε στα ίσια, με όλες τις ομάδες»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΛΦΚ στους 93,7, ο καλαθοσφαιριστής της Καβάλας BC Αντώνης Σκλήβας που σίγουρα η παρουσία του, είναι από τις θετικές εκπλήξεις.

Αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, στο παιχνίδι που έρχεται με το ΓΣΛ και όχι μόνο.

Αναλυτικά.

Για τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής που έχει από την ομάδα της Καβάλας: « Γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα ήταν μια δύσκολη χρονιά. Υπάρχουν φέτος ομάδες στο πρωτάθλημα με τεράστιο μπάτζετ και πολύ καλούς παίκτες που έχουν παίξει χρόνια στην Α1 και στην Α2.  Η ομάδα που δημιουργήθηκε είναι καθαρά νεανική. Στηρίζεται στην ενέργεια και στο ταλέντο αλλά και στη πολύ δουλειά.  Επίσης υπάρχει ένας καινούριος προπονητής.   Για μένα υπάρχει το κίνητρο που αντιμετωπίζω παίκτες με μεγάλη παρουσία στην Α1, όπως π. χ ο Γκαγκαλούδης που έχει περάσει από σπουδαίες ομάδες.

Εγώ θέλω να γίνω ακόμη καλύτερος.  Η Καβάλα έπαιξε χρόνια στην Α1 και στην Α2 πρωταγωνίστησε με σπουδαίους παίκτες και όταν με ζήτησαν οι άνθρωποι της, ήταν για μένα κάτι το πολύ καλό.

Ηξερα ότι είναι μια δύσκολη κατηγορία και το στόχο που πηγαίνει η Καβάλα. Αυτό ταίριαζε στο παιχνίδι μου.  Για μένα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία που τη δέχτηκα. Είχα προτάσεις από Β` Εθνική, ακόμη και από Α1 να πάω σαν 11ος η 12ος παίκτης. Κάθε καλαθοσφαιριστής γνωρίζει ότι η επιλογή που θα κάνει πρέπει να είναι ο καλύτερος συνδυασμός χρόνου και ευκαιριών που θα του δοθεί. Φυσικά και το οικονομικό κομμάτι».

 

*Για τις 10 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος: « Το Ψυχικό δε θα έλεγα ότι ήταν ήττα εκτός προγράμματος. Για το Ηράκλειο, σίγουρα ήταν εκτός προγράμματος, όπως είπε και ο κόουτς το χάσαμε εμείς, δεν μας το κερδίσανε αυτοί. Παίζαμε κακό μπάσκετ και ήμασταν μπροστά για τρία δεκάλεπτα.

Κάναμε κάποια λάθη και χάσαμε. Πάντως σαν ομάδα έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κοιτάξουμε πολλές ομάδες στα μάτια.  Με το Χολαργό χάσαμε στις λεπτομέρειες. Με Πανιώνιο και Φάρο, παίξαμε στα ίσια. Δεν έχουμε και πολύ βαθύ ρόστερ, οπότε υπάρχει και η κούραση που βγαίνει στα τελευταία λεπτά. Ειδικά στην αρχή δεν είχαμε και τον Ετινόσα.  Το θέμα είναι ότι καλό είναι που τους αντιμετωπίζεις όλους στα ίσια, αλλά πρέπει να κερδίζεις.  Πιστεύω ότι θα κάνουμε κάποιες εκπλήξεις. Ευχαριστούμε τον κόσμο που έρχεται κάθε Σάββατο και μας στηρίζει.  Είμαστε μια από τις τρεις ομάδες στην κατηγορία που κάνουν τόσο πολύ προπόνηση, πάρα πολύ δουλειά. Είμαστε νέα παιδιά και είμαστε διαφορετικοί παίκτες, όπου πέρσι είχαμε διαφορετικούς προπονητές και ίσως διαφορετικές θέσεις στις ομάδες που παίζαμε, εκτός από τον Γκέλιο».

*Για το ματς του Σαββάτου με το ΓΣ Λαρισαίων: «  Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, αλλά δεν τους φοβόμαστε.  Θα παίξουμε στα ίσια. Είναι ομάδα στα κυβικά μας, με νέα παιδιά, με παιδιά που τρέχουν. Έχουν δυο έμπειρους

παίκτες. Σίγουρα δεν ξεκινήσανε καλά.   Ελπίζουμε για το καλύτερο. Πρέπει να κερδίσουμε για να κάνουμε καλά Χριστούγεννα.   Επίσης αν πάρουμε τη νίκη, θα μας βοηθήσεις όλους στον τομέα της ψυχολογίας.  Επίσης το κυριότερο θα μας βοηθήσει και στη ψυχολογία.  Είναι μια νίκη που μπορούμε να την κάνουμε και τη θέλουμε πολύ».

*Γενικά η άποψη του, για τη μέχρι τώρα εικόνα του πρωταθλήματος: «  Ο Φάρος ήταν μια ομάδα φαβορί αλλά έκανε ήδη τρεις ήττες.  Ο Πανιώνιος επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε, ότι θα είναι το φαβορί. Δεν έχει καμία ήττα, μέχρι στιγμής.  Ο Ηρακλής είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Για τον υποβιβασμό, δεν κάνει καλό πρωτάθλημα το Παγκράτι, όπως και ο ΓΣΛ.

Το Ηράκλειο, επίσης κάνει κακό πρωτάθλημα. Εμείς έχουμε  βάλει στόχο για φέτος την παραμονή και ελπίζω να τα καταφέρουμε.

Δε μπορώ να πω με σιγουριά αν θα γλυτώσουμε τα πλέι άουτ. Αυτή την ερώτηση θα μπορούσα να την απαντήσω, 5 με 7 αγωνιστικές, πριν από το τέλος».

 

Διαβάστε επίσης