• 19 Μαΐου 2024,

Συνεχίζεται η προκαταρκτική για τις φωτιές της Θάσου!

 Συνεχίζεται η προκαταρκτική για τις φωτιές της Θάσου!

Την προσεχή Τετάρτη 21 Δεκέμβρη στις 10 το πρωί ο Δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ θα βρίσκεται στην Εισαγγελία Καβάλας. Πρόκειται να καταθέσει, αυτή τη φορά ανωμοτί, στο πλαίσιο της γνωστής προκαταρκτικής που παρήγγειλε στην Εισαγγελία της Καβάλας ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Σιώπης. Η είδηση γύρω από την υπόθεση αφορά τη συνέχιση της διαδικασίας (άρχισε τον περασμένο Σεπτέμβρη), το ότι ο κ. Δήμαρχος (και άλλοι εμπλεκόμενοι) καταθέτουν περίπου ως πιθανοί μελλοντικοί κατηγορούμενοι (!) αλλά και το ότι στην ίδια υπηρεσία θα βρεθούν για τον ίδιο λόγο ένα σωρό ακόμη. Όλα τα μέλη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Θάσου.

Η παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών έγινε με το τέλος της μεγάλης και καταστροφικής πυρκαγιάς στη Θάσο, τον περασμένο Σεπτέμβρη. Αρχικά κλήθηκαν να καταθέσουν στην Εισαγγελία ο κ. Χατζηεμμανουήλ και ο διοικητής της Π.Υ. Θάσου. Αμέσως μετά η διαδικασία συνεχίστηκε, σήμερα περιλαμβάνει 20 και πλέον ανθρώπους. Όλα τα μέλη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Θάσου. Ο Δήμος Θάσου έχει στην όλη υπόθεση 14 εκπροσώπους του που πρέπει να καταθέσουν. Εκτός από τον Δήμαρχο καλούνται πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, αντιδήμαρχοι. Καλείται επίσης ο Δασάρχης Θάσου, ο εκπρόσωπος της Π.Υ., της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας κτλ.

Αφού τον Σεπτέμβρη έδωσαν κατάθεση ο Δήμαρχος του νησιού με τον διοικητή της Π.Υ. Θάσου, στάλθηκαν νέες κλήσεις που αφορούν όλους τους προαναφερθέντες. Κατά την αρχική εισαγγελική παραγγελία ερευνάτε η διαδικασία κατάσβεσης της φωτιάς του Σεπτέμβρη (αν έγιναν σωστά όλα όσα έπρεπε) αλλά και η πρόληψη. Τι δηλαδή προηγήθηκε προκειμένου να προστατευτεί η δασική έκταση που τελικά κάηκε. Αντικείμενο της ίδιας έρευνας είναι και το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από εμπρησμό. Επειδή άπαντες καλούνται να καταθέσουν ανωμοτί, εικάζεται ότι κάποιοι ίσως βρεθούν κατηγορούμενοι! Εκτός αν στο τέλος της διαδικασίας η υπόθεση τεθεί στο αρχείο.

Μετά από προθεσμία που ζήτησε και πήρε, ο κ. Δήμαρχος Θάσου θα προσέλθει να καταθέσει την Τετάρτη. Κατά πληροφορίες πρόκειται να εκπροσωπήσει και τους άλλους εκπροσώπους του Δήμου Θάσου που έλαβαν ίδια πρόσκληση.

 

Διαβάστε επίσης