ΑΟΚ- Απόλλων Παραλιμνίου 1-0: Κατάθεση ψυχής και μεγάλη νίκη (Φωτογραφίες)

 ΑΟΚ- Απόλλων Παραλιμνίου 1-0:  Κατάθεση ψυχής και μεγάλη νίκη (Φωτογραφίες)

 Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Ηταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Οι παίκτες του ΑΟΚ με  κατάθεση ψυχής   πήραν μια μεγάλη νίκη. Ηταν άξιοι νικητές.  Πλέον η μάχη της κορυφής αποκτά άλλο ενδιαφέρον.   Η διαφορά μειώθηκε στους 3 βαθμούς.

Ο ΑΟΚ ήταν σίγουρα καλύτερος στα πρώτα 45 λεπτά με πίεση σε όλα τα σημεία του γηπέδου αλλά και αρκετές τελικές προσπάθειες. Ο Απόλλων απείλησε μόνο σε μια φάση σε αυτό το διάστημα. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με κλασσική ευκαιρία αλλά ο ΑΟΚ απάντησε πολύ γρήγορα με τη φάση του Αδαμάκη αλλά και  με γκολ στο 61`. Το ματς μετά έγινε ροντέο.   Πάνω- κάτω η μπάλα με πολλές φάσεις.  Ο Δήμιζας και ο Γουναρίδης παίρνουν άριστα για την απόδοση τους, σε βαρύ αγωνιστικό χώρο από τη βροχή.  Ο Απόλλων έπαιξε συντηρητικά στο ξεκίνημα ενώ στο β` μέρος ανέβασε την απόδοση του.

Ο Ανυφαντάκης χρησιμοποίησε βασικό τον Ξόμπλιο που ντεμπουτάρησε με τη φανέλα του ΑΟΚ ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας, στη θέση του τιμωρημένου Λυμπεράκη, έπαιξε ο Αλιατίδης. Ο Σέχου στο κέντρο της άμυνας με τον Παπαστεριανό.  Ο Γιαλαμούδης στα δεξιά είχε περισσότερο επιθετικό ρόλο.   Ο Κρητικός τεχνικός επέλεξε  σχήμα με   τους Βαλαβανόπουλο, Πάλλα πλάγιους  και φορ τους Αδαμάκη, Ξόμπλιο. Από την άλλη ο Παύλος Δημητρίου άφησε στον  πάγκο τον Δέντσα  και στην επίθεση ο Γαϊδαρτζής ήταν στην κορυφή με πλάγιους Τάντιτς και Μουτεσίδη.

Α` μέρος

Στο 12` το ωραίο  σουτ του Πάλλα δυσκόλεψε τον Γουναρίδη.

Στο 18` ευκαιρία για τον ΑΟΚ, όταν μετά από πάσα του Παπαδόπουλου, αστόχησε με σουτ ο Πάλλας από πλάγια θέση κοντά στην εστία. Στο 22` το σουτ του Ξόμπλιου  μπλόκαρε ο Γουναρίδης. Στο 29` από φάουλ του Παπαδόπουλου, ο Αλιατίδης απείλησε με κεφαλιά αλλά ο Γουναρίδης είπε όχι. Στο 30` από καλή θέση ο Γαϊδαρτζής προσπάθησε το σουτ που κόντραρε στον Παπαστεριανό. Ηταν  η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενουμένων.

Β` μέρος

Μεγάλη ευκαιρία για Απόλλωνα με Μουτεσίδη στο 48` που πλάσαρε για να σώσει σε κόρνερ ο Δήμιζας.  Στο 53` ο ΑΟΚ πλησίασε στο γκολ αλλά το σουτ του Αδαμάκη από πολύ κοντά εξουδετέρωσε ο Γουναρίδης σε κόρνερ. Στο 54` κεφαλιά του Παπαστεριανού από κόρνερ του Παπαδόπουλου νέα απόκρουση του Γουναρίδη. Στο 61` το σουτ του Βαλαβανόπουλου βρήκε τον Μερεσιώτη και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 και με τη βοήθεια της τύχης. Στο 66` άουτ το σουτ του Ψάλτη. Στο 70` το σουτ του Τάκα και πολύ δύσκολη απόκρουση του Δήμιζα σε κόρνερ αφού η μπάλα βρήκε σε πόδια αμυντικών. Στο 80` σουτ του Παπαδόπουλου βρίσκει σε αμυντικό και λίγο άουτ.  Στο 86` από κοντά σουτ ο Μουτεσίδης βρήκε σε Γιαλαμούδη και κατέληξε κόρνερ.

Οι συνθέσεις.

ΑΟΚ: Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Αλιατίδης, Παπαστεριανός, Σέχου, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Ξόμπλιος 67 Χατζηκυριάκου , Αδαμάκης 90` Παυλίδης , Πάλλας 79` Θωμαϊδης , Βαλαβανόπουλος 90+ Μπλιός.

Απόλλων Παραλιμνίου: Γουναρίδης, Λιάρας, Τάκας 82` Τσαούσης , Κουτζαβασίλης, Μερεσιώτης, Τριανταφύλλου 85`Κουλτσιάκης   , Μουτεσίδης, Ρούμπος 81` Πολυζωϊδης , Γαϊδαρτζής, Ναλμπάντης, Τάντιτς 46` Δέντσας .

 

Διαβάστε επίσης