• 25 Απριλίου 2024,

ΑΟΚ- Δόξα Προσκυνητών 2-1 : Πρωτιά με υπογραφή Γρηγόρη (Δηλώσεις Ανυφαντάκη)

 ΑΟΚ- Δόξα Προσκυνητών 2-1  : Πρωτιά με υπογραφή Γρηγόρη (Δηλώσεις Ανυφαντάκη)

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος πέτυχε  γκολ, δημιούργησε το πρώτο και οδήγησε τον ΑΟΚ σε μια δύσκολη επικράτηση αφού η Δόξα Προσκυνητών το πάλεψε σε μεγάλο βαθμό, αφήνοντας πολύ  καλές εντυπώσεις. Ο ΑΟΚ είχε… θεματάκια στην άμυνα, όπου πρέπει να βελτιωθεί.  Πέρασε πάντως στην πρώτη θέση μετά την ήττα του Παραλιμνίου στη Χρυσούπολη. Καλό νέο.

Στα πρώτα 45 λεπτά με περισσότερες τελικές ο ΑΟΚ αλλά και αρκετά λάθη στην άμυνα. Η Δόξα χωρίς να κλειστεί κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο 44` και να πάει με καλή ψυχολογία στα αποδυτήρια.   Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν πολύ ανοιχτό ειδικά μόλις σκόραρε για το 2-1 ο Παπαδόπουλος.

Δυο εκπλήξεις επιφύλαξε ο Κώστας Ανυφαντάκης στην ενδεκάδα. Στη θέση του τερματοφύλακα έκανε ντεμπούτο σε αγώνα πρωταθλήματος ο Παγκάκης ενώ στη θέση του φορ έπαιξε βασικός για πρώτη φορά φέτος ο Αδαμάκης. Δήμιζας και Βαλαβανόπουλος έμειναν στον πάγκο ενώ η διάταξη ήταν με δυο κεντρικούς αμυντικούς(Αλιατίδη, Παπαστεριανό) με Γιαλαμούδη, Λυμπεράκη πλάγιους στην άμυνα.  Ο Ψάλτης και ο Παπαδόπουλος ήταν οι δυο  αμυντικοί μέσοι  με Ρομπέρ ελέυθερος στον άξονα και Μπλιό, Κεϊτά πλάγια στην επίθεση. Στο ημίχρονο ο Ανυφαντάκης άλλαξε τους δυο πλάγιους Κεϊτά και Μπλιό με Ντουρτμέ και Χατζηκυριάκου. Στο 66` άλλαξε το Ρομπέρ με τον Τζιτζιφάκο. Αυτές ήταν οι παρεμβάσεις του κυρίως στη αναμέτρηση ενώ στο τέλος άλλαξε σέντερ φορ.

Στο 8` η πρώτη απειλή  με προσπάθεια και σουτ του Γιαλαμούδη που δε βρήκε στόχο. Στο 13` από βαθιά μπαλιά του Αλιατίδη, ο Κεϊτά το σουτ άουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή. Στο 14` κόρνερ ο Παπαδόπουλος κεφαλιά του Παπαστεριανού δύσκολα σε κόρνερ ο Νικολίτσας. Στο 22` και 23`  απείλησε με Σιχλιμοίρη η Δόξα.  Στο 24` από σέντρα ακριβείας του Γ. Παπαδόπουλου, ο Μπλιός με ωραίο σουτ το 1-0.  Στο 33` σούπερ πάσα του Ρομπέρ, τετ α τετ ο Αδαμάκης χάνει πολύ μεγάλη  διπλή ευκαιρία (η δεύτερη σε κενή εστία). Στο 44` από πάσα του Ιωαννίδη, ο Μόσχος με σουτ, βρήκε και το δοκάρι,  το 1-1(κακή αμυντική λειτουργία του ΑΟΚ).  Στο 48` λάθος του Νικολίτσα, σουτ του Ντουρτμέ πάνω από τη γραμμή έσωσε ο Μόσχος. Το 2-1  στο 55` με σουτ του Γ. Παπαδόπουλου μετά από ωραίο συνδυασμό. Στο 80` αστόχησε μέσα από την περιοχή ο Γιαννακίδης και στο 81` το ίδιο έκανε ο Βαλαβανόπουλος.

Πριν το παιχνίδι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του 37χρονου διαιτητή Α.  Κορέστη.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

ΑΟΚ: Παγκάκης, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Αλιατίδης, Παπαστεριανός, Ψάλτης, Γ. Παπαδόπουλος, Μπλιός 46` Ντουρτμές , Κεϊτά 46` Χατζηκυριάκου , Ρομπέρ 66` Τζιτζιφάκος , Αδαμάκης 79` Βαλαβανόπουλος .

Δόξα Προσκυνητών: Νικολίτσας, Φαρμάκης, Μόσχος, Σιδηρόπουλος, Γιολδάσης, Δελή  Χακάν,  Γαβριήλ 46` Ζήνωνος , Δραγανίδης, Βάσκος, Σιχλιμοίρης, Ιωαννίδης 77` Γιαννακίδης

Ανυφαντάκης: «  Νίκη 100% δίκαιη αλλά με άγχος»

Πουρλιάγκας: «  Μας λείπει η εμπειρία»

Μετά το τέλος του αγώνα του ΑΟΚ μη τη Δόξα Προσκυνητών, έκαναν δηλώσεις ο προπονητής των γηπεδούχων Κώστας Ανυφαντάκης και ο τεχνικός διευθυντής των φιλοξενουμένων Γιάννης Πουρλιάγκας. Αναλυτικά.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ: « Είχαμε άγχος και αυτό είναι εμφανέστατο, επίσης φαίνεται το νεανικό και σε μας ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι.  Θεωρώ ότι έπρεπε να είχαμε τελειώσει το ματς νωρίς.  Τα νέα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι η φανέλα είναι βαριά.   Προσπαθούνε πολύ και εμείς τους στηρίζουμε.

Η νίκη είναι δίκαιη 100% αλλά με άγχος.  Είχαμε φάσεις πολλές αλλά δεν είχαμε καλά τελειώματα.   Συγχαρητήρια στη Δόξα, τους εύχομαι καλή πορεία. Εμείς συνεχίζουμε το δύσκολο έργο που έχουμε. Οι αλλαγές ήταν καθαρά για λόγους τακτικής, θέλαμε να δώσουμε περισσότερη κίνηση και ταχύτητα.  Τα παιδιά που μπήκανε προσπαθήσανε πάρα πολύ. Μέχρι πέρσι έπαιζαν στο τοπικό.  Είχαμε λάθη εύκολα στην επίθεση. Τα λάθη δε τα βλέπουμε μόνο στην άμυνα, ήταν περισσότερο μπροστά για μένα».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΡΛΙΑΓΚΑΣ: « Ξεκινώντας το παιχνίδι η ομάδα της Καβάλας πατούσε καλύτερα, είχε πιο καλή κυκλοφορία. Εμείς αργήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι. Μετά το 20λεπτα, βγήκαμε και εμείς μπροστά.  Σε μια φάση από αδράνεια της άμυνας δεχθήκαμε το γκολ.  Συνεχίσαμε να παίζουμε κάπως καλά και στο τέλος του ημιχρόνου ισοφαρίσαμε. Ενώ φαινόταν ότι θα βάλουμε δύσκολα στην ομάδα της Καβάλας, στα πρώτα λεπτά του Β` μέρους μετά από μια πολύ καλή προσπάθεια των αντιπάλων δεχθήκαμε το γκολ.

Προσπαθήσαμε όσο μπορέσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ αλλά δεν τα καταφέραμε ενώ η Καβάλα απέβαλε κάπως το άγχος μετά το γκολ που πέτυχε και πήρε κεφάλι στο σκορ.  Συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας μας που είναι πολύ νεανική. Εχουμε ενθουσιασμό αλλά όχι εμπειρία».

 

 

 

Διαβάστε επίσης