• 18 Απριλίου 2024,

AOK- Νέστος 0-0: Σε μεγάλη μέρα ο Αθανασίου κράτησε τη διαφορά των 4 βαθμών

 AOK- Νέστος 0-0:  Σε μεγάλη  μέρα  ο Αθανασίου  κράτησε τη διαφορά των 4 βαθμών

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης.

Ο Νάσος Αθανασίου κράτησε όρθια την ομάδα του με δυο μεγάλες αποκρούσεις και ο Νέστος έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας που είναι σαν… νίκη αφού διατήρησε την διαφορά των 4 βαθμών στη βαθμολογία.  Το παιχνίδι ήταν μέτριο όσον αφορά την παραγωγή των φάσεων.  Ο ΑΟΚ πίεσε πολύ μετά την αποβολή του Γκουτσίδη αλλά χωρίς το καθαρό μυαλό να κάνει το κάτι παραπάνω.  Το άγχος ήταν φανερό στους γηπεδούχους.

Το ντέρμπι συγκέντρωσε πάνω από 3000 φιλάθλους(πρώτη φορά στην Καβάλα με τόσο κόσμο  ο Νέστος).   Ο Παύλος Δερμιτζάκης σε σχέση με το ματς στις Σέρρες  ξεκίνησε με τον Γεμιστό στη βασική ενδεκάδα στη θέση του Βαλαβανόπουλου  ενώ διατήρησε στο αρχικό σχήμα τον Θωμαϊδη σε ρόλο αμυντικού μέσου. Ο Κυριάκος Κετσιεμενίδης ξεκίνησε με όλα τα όπλα του στην ενδεκάδα χωρίς την παραμικρή απουσία.  Πλήγμα η γρήγορη αναγκαστική αλλαγή του Καθάριου λόγω τραυματισμού στο χέρι.   Στο Α` μέρος δεν είδαμε την κλασσική ευκαιρία. Ο ΑΟΚ προσπάθησε να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά έκανε εύκολα το λάθος. Ο Νέστος με Κουντού, Ορφανίδη, Νικλητσιώτη  είχε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή από ένα σημείο και μετά.   Εν ολίγοις επιφυλακτικό παιχνίδι και από τους δυο.

Στο β` μέρος ο ΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα, είχε μεγάλη ευκαιρία στο 58` ενώ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα  από το 68` και μετά λόγω αποβολής του Γκουτσίδη.

Στο 72` ο Αθανασίου είπε πάλι όχι σε δεύτερη μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους.

Στη συνέχεια Μκρτσιάν, Χούσινετς  ήταν αλάνθαστοι.

Στο 7` φάουλ του Νικλητσιώτη, κεφαλιά του Α. Μελισσόπουλου στο οριζόντιο δοκάρι αλλά πριν ο βοηθός έχει υποδείξει οφσάιντ.

Στο 24` σουτ του Μαρκόπουλου από καλή θέση μπλοκάρει ο Αθανασίου.

Στο 41` ωραίο σουτ του Ορφανίδη, δύσκολη απόκρουση του Δήμιζα σε κόρνερ.

Στο 58` η μεγάλη φάση του ματς, παράλληλη σέντρα του Μαρκόπουλου, πλασέ από τα  3 μέτρα του Γιατσβίνοβιτς σώζει εκπληκτικά ο Αθανασίου.

Στο 67` δεύτερη κίτρινη(κόκκινη) σε Γκουτσίδη.

71`  νέα μεγάλη απόκρουση του Αθανασίου σε κεφαλιά του Μαρκόπουλου από σέντρα του Γιατσβίνοβιτς.

Στο 74` οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή πάνω στο Ν. Μελισσόπουλο.

Στο 92` από κόρνερ του Παπαδόπουλου, δε προλαβαίνουν  Ζέρης, Γαβριηλίδης να στείλουν τη μπάλα στ δίχτυα από το 1 μέτρο και στο 93` ο Αθανασίου σταματάει το σουτ του Βαλαβανόπουλου. Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

ΑΟΚ:  Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Γιατσβίνοβιτς 78` Παπαδόπουλος , Θωμαϊδης 85` Κέρθι ,  Γεμιστός 68` Βαλαβανόπουλος , Τσούτσης 59` Λίτσκας , Μαρκόπουλος.

Νέστος: Αθανασίου,  Μαϊντανός, Αρετάς, Μκρτσιάν, Χούσινετς, Κουντού 61` Ευθυμιάδης , Καθάριος 13` λ.τ Γκουτσίδης , Ορφανίδης, Μπέλιτς 63` Ν. Μελισσόπουλος , Νικλητσιώτης 88` Παρουτσής , Α. Μελισσόπουλος.

 

71`  νέα μεγάλη απόκρουση του Αθανασίου σε κεφαλιά του Μαρκόπουλου από σέντρα του Γιατσβίνοβιτς.

 

 

Στο 92` από κόρνερ του Παπαδόπουλου, δε προλαβαίνουν  Ζέρης, Γαβριηλίδης να στείλουν τη μπάλα στα  δίχτυα από το 1 μέτρο

 

Διαβάστε επίσης