ΑΟΚ- Ορφέας Ξάνθης 2-0: Προχωράει με ηγέτη τον Μαρκόπουλο

 ΑΟΚ- Ορφέας Ξάνθης  2-0:  Προχωράει με ηγέτη τον Μαρκόπουλο

Γράφει  ο Τάσος Πατσίδης.

Χρειάστηκε να περάσουν 74 λεπτά για να ξεκλειδώσει ο ΑΟΚ την πολύ καλή αμυντική τακτική του Ορφέα Ξάνθης. Εκεί «χτύπησε» ο Μαρκόπουλος, δίνοντας  το προβάδισμα κάτι που  χρειαζόταν σε μεγάλο βαθμό ο ΑΟΚ που παρουσιάστηκε αγχωμένος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.  Το 2-0 με τον Βαλαβανόπουλο έδιωξε το άγχος των τελευταίων λεπτών.   Γενικά βοήθησαν οι αλλαγές του Δερμιτζάκη.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης παρέταξε ακριβώς την ίδια ενδεκάδα της Χρυσούπολης μη έχοντας στη διάθεση του, τους τραυματίες Μπαρέτα, Κέρθι, Βρονταρά.

Αρχικά ο ΑΟΚ έπαιξε περισσότερο από τη δεξιά πτέρυγα με Ζέρη και Γιατσβίνοβιτς.  Στο πρώτο μέρος είχε την υπεροχή, την κατοχή της μπάλας και δυο χαμένες ευκαιρίες με τον Μαρκόπουλο χωρίς γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι του. Στην επανάληψη ο ΑΟΚ είχε περισσότερο προβλήματα απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του Ορφέα. Δεν είχε παραγωγή φάσεων. Η λύτρωση ήρθε στο 75` με την εκτελεστική ικανότητα του Μαρκόπουλου από το ωραίο φάουλ του Ζέρη.  Μετά ο ΑΟΚ έπαιξε πιο ελεύθερα ενώ δεν απειλήθηκε ο Δήμιζας σε καμία περίπτωση.

Ιδια ενδεκάδα και ο Μπάμπης Χατζημεστής σε σχέση με την προηγούμενη κόντρα στην Ασπίδα.   Ο Τσαμπάζ ανέλαβε το μαρκάρισμα του Μαρκόπουλου ενώ ο Μαρκάκης ήταν ελεύθερος παίκτης στην άμυνα κάνοντας καλή δουλειά. Ο Ορφέας ήταν προσηλωμένος στην τακτική του και στην επανάληψη.

Στο 5 από παράλληλη σέντρα του Ζέρη, ο Μαρκόπουλος προσπάθησε να γίνει απειλητικός αλλά μετά από κόντρα η μπάλα στην αγκαλιά του Ρούφου.   Στο 23` η πρώτη μεγάλη φάση από πάσα του Γιατσβίνοβιτς το πλασέ του  Μαρκόπουλου  εξουδετέρωσε ο Ρούφος. Στο 36` από γύρισμα του Γαβριηλίδη πλασέ του Μαρκόπουλου έσωσε ο Ρούφος. Στην εξέλιξη της φάσης ο ΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γεμιστού από τον Χασάνογλου. Στο 45` ωραίο σουτ του Τορομανίδη η μπάλα λίγο άουτ, η πρώτη απειλή για τον Ορφέα Ξάνθης.

Στο 64` σουτ του Μαυρόπουλου από καλή θέση μπλοκάρει ο Μαυρόπουλος.  Στο 74` φάουλ του Ζέρη, με κεφαλιά ο Μαρκόπουλος το 1-0. Στο 85` με δεύτερη κίτρινη(κόκκινη) αποβλήθηκε ο Μαυρόπουλος.  Στο 89` από πάσα του Μαρκόπουλου ο Βαλαβανόπουλος με σουτ το 2-0 ενώ φέρει μεγάλη ευθύνη ο Ρούφος για το γκολ που δέχτηκε.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

ΑΟΚ: Δήμιζας, Ζέρης,  Λυμπεράκης 86` Βοσνιάδης , Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος 72` Βαλαβανόπουλος , Ψάλτης, Γεμιστός 62` Τσούτσης , Γιατσβίνοβιτς 90` Τόσκας , Μαρκόπουλος.

Ορφέας Ξάνθης:  Ρούφος, Τσαμπάζ, Κατρανίτσας,  Χασάνογλου,  Μακράκης, Μαυρόπουλος, Μπουνταγκίδης, Τορομανίδης 72` Καραγκιόζης Ι,  Ξαντινίδης 78` Λαζαρίδης , Χαλήλ 63` Χιντ Ιμέρ , Πασχαλάκης.

Διαβάστε επίσης