Αόριστες φήμες σύμφωνα με τις οποίες οι συγχωνεύσεις τμημάτων θα ανακληθούν

 Αόριστες φήμες σύμφωνα με τις οποίες οι συγχωνεύσεις τμημάτων θα ανακληθούν

Ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Καβάλας κ. Δημήτρης Λυμπεράκης ισχυρίστηκε χθες, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πρωινής, ότι υπάρχουν πληροφορίες (ή και φήμες) σύμφωνα με τις οποίες οι αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις τμημάτων πρόκειται να ανακληθούν.

Ειδικότερα δήλωσε ότι «… υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες το πρόβλημα λύνεται». Δεν θέλησε να μιλήσει πιο συγκεκριμένα. Επέμενε παρόλα αυτά ότι υπάρχει το ενδεχόμενο επιστροφής στην προηγούμενη κατάσταση.

Τις προηγούμενες ημέρες και σύμφωνα με την οδηγία του Υπουργείου, συγχωνεύτηκαν τμήματα στο 2ο Λύκειο, στο Γυμνάσιο των Κρηνίδων, στο 4ο Γυμνάσιο, στο 5ο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του Λιμένα της Θάσου. Οι αντιδράσεις των μαθητών υπήρξαν στο 2ο Λύκειο και στο Γυμνάσιο των Κρηνίδων. Στα άλλα σχολεία δεν φαίνεται να υπήρξε κάποια ιδιαίτερη αντίδραση μαθητών ή και γονέων- κηδεμόνων.

Μάλιστα χθες, σύμφωνα πάλι με τον κ. Λυμπεράκη, οι μαθητές της Β’ τάξης του 2ου Λυκείου (που θίγονται από τη συγχώνευση) διέκοψαν την αποχή τους κι επέστρεψαν στο μάθημα. Για αυτό ρόλο έπαιξε σίγουρα η φημολογία περί ανάκλησης των αποφάσεων συγχώνευσης. Η αποχή είχε αρχίσει την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζονταν ως και προχθές Δευτέρα. Τη Δευτέρα μετά την συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών έγινε σύσκεψη. Επεισοδιακή αφού από αυτήν αποχώρησε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας ενοχλημένος από τα όσα υποστήριζε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Κηδεμόνων σχολείων του Δήμου Καβάλας.

Ο κ. Λυμπεράκης στην ίδια συνέντευξη του στην Πρωινή εξήγησε τι συνέβη και υπήρξε συγχώνευση των τμημάτων της Β’ τάξης στο σχολείο του. Όπως είπε οι μαθητές τον Σεπτέμβρη ήταν 54. Τρία τμήματα μπορούσαν να γίνουν εφόσον ήταν από 55 και άνω. Παρόλα αυτά η Β’ τάξη χωρίστηκε στην έναρξη του σχολικού έτους σε τρία τμήματα. Πρόσφατα αποχώρησε ένας μαθητής. Οι 53 μαθητές συγχωνεύτηκαν σε δύο τμήματα. 26 στο ένα και 27 στο άλλο. Από αυτήν την εξέλιξη «εξοικονομήθηκαν» αρκετοί καθηγητές. Που άρχισαν να κάνουν μάθημα και σε άλλα σχολεία, στα οποία υπήρχαν κενά. Τα οποία κάλυψαν. Ο κ. Λυμπεράκης είπε χθες ότι κάποιοι από αυτούς τους καθηγητές εργάζονται τις μισές μέρες της εβδομάδας στο 2ο Λύκειο και τις υπόλοιπες σε σχολείο της Νέας Περάμου!

Σύμφωνα με τις ίδιες φήμες, τις επόμενες ημέρες ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας θα λάβει νέα απόφαση και θα ακυρώσει τις επίμαχες συγχωνεύσεις. Επαναφέροντας τα τμήματα των σχολείων που ήδη αναφέραμε στην προηγούμενη τους κατάσταση. Ο κ. Βαγενάς δεν επιβεβαίωσε τις φήμες. Όπως είπε το θέμα είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου και μόνο. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να περιμένουμε ώστε οι φήμες είτε να επιβεβαιωθούν, είτε να διαψευστούν. Αυτό αν γίνει, θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Σήμερα στα σχολεία θα πραγματοποιηθεί γιορτή για την 28η Οκτώβρη ενώ αύριο υπάρχει η αργία- εορτή και τα σχολεία είναι κλειστά.

Διαβάστε επίσης