• 19 Απριλίου 2024,

Αόριστη απάντηση της κ. Γκάγκα στην επιστολή του Παναγιώτη Φώτου

 Αόριστη απάντηση της κ. Γκάγκα στην επιστολή του Παναγιώτη Φώτου

Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Παναγιώτης Φώτου (πρώην πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών κατά του καρκίνου) έστειλε επιστολή στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας. Ζητά Ογκολογική κλινική στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Η κ. Υπουργός απάντησε αλλά ο κ. Φώτου δεν είναι ικανοποιημένος: «Δυστυχώς η κύρια Υπουργός δεν απαντά στα ερωτήματα μας σχετικά με  τις δεσμεύσεις της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για  Ογκολογική Κλινική και για  τα μηχανήματα και την επάνδρωση Ακτινοθεραπευτικού  Τμήματος». 

Ακολουθεί η απάντηση της Υπουργού:

Σε συνέχεια της κάτωθι επιστολής σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής: Στόχος μας είναι οι ογκολογικοί ασθενείς να έχουν τη φροντίδα και τις θεραπείες που χρειάζονται όσο γίνεται πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Στο πλαίσιο αυτό, δρομολογούνται μια σειρά από ενέργειες οι οποίες αναμένεται να καλύψουν την περιοχή τόσο της Καβάλας όσο και όλης της Ανατολικής Μακεδονίας.

Ειδικά για την Καβάλα, οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν:

  • Λειτουργία ειδικού τμήματος για τη χορήγηση θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς.
  • Στελέχωση με εξειδικευμένους ειδικούς, οι οποίοι θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτών των ασθενών.
  • Ογκολογικά συμβούλια, και μέσω εφαρμογών τηλεϊατρικής, για διαρκή συμβουλευτική.
  • Ολοκληρωμένο πλάνο για τη βελτιστοποίηση της φροντίδας των ογκολογικών ασθενών σε όλη τη περιφέρεια αναμένεται τους προσεχείς μήνες.

Με τιμή, Μίνα Γκάγκα, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας

Διαβάστε επίσης