• 7 Μαΐου 2024,

Απ΄ τα κρουαζιερόπλοια στη Ραψάνη για μπάνιο

 Απ΄ τα κρουαζιερόπλοια στη Ραψάνη για μπάνιο

Νωρίς χθες το πρωί με μικρή χρονική διαφορά μπήκαν στο λιμάνι της Καβάλας δύο κρουαζιερόπλοια, το Voyager και το Silver Spirit.

Το μικρότερο Voyager ήρθε πρώτο. Έδεσε στο σημείο όπου εξυπηρετούνται τα κρουαζιερόπλοια. Το Silver Spirit σαφώς μεγαλύτερο, έδεσε πιο μπροστά από το Voyager σ΄ ένα σημείο όπου πρώτη φορά χθες εξυπηρέτησε κρουαζιερόπλοια. Είχε φροντίσει γι΄ αυτό ο ΟΛΚ εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες υποδομές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το Silver Spirit είχε 469 επιβάτες και πλήρωμα 372 άνδρες και γυναίκες, ενώ το Voyager έφερε στην Καβάλα 376 επιβάτες και είχε πλήρωμα 223 άνδρες και γυναίκες.

Πολλοί έκαναν τις γνωστές καθιερωμένες εκδρομές. Ακόμη περισσότεροι βγήκαν και περπάτησαν στο κέντρο της πόλης. Υποδοχή έγινε από το προσωπικό της Δημωφέλεια, ενώ φυλλάδια μοίραζαν στους επιβάτες που έβγαιναν από τα πλοία το Eurotaxi, όπως επίσης και εμπορικές επιχειρήσεις με τουριστικά είδη που λειτουργούνε στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ασφαλείας του κεντρικού λιμανιού Γιώργο Αργυρόπουλο, ο τρόπος που εξυπηρετήθηκαν χθες τα δύο κρουαζιερόπλοια είναι ο σωστός. Θα επιδιωχθεί από δω και πέρα αυτό να γίνεται όταν συμπίπτει άφιξη δύο κρουαζιερόπλοιων, ώστε να μην αλλάζουν τα μέτρα ασφαλείας και να μην χρησιμοποιείται το σημείο μπροστά από το Τελωνείο και την αίθουσα επιβατών.

Οι επιβάτες των δύο πλοίων έδειξαν ενδιαφέρον στις προτάσεις που τους έκαναν για σύντομες εκδρομές μέσα κι έξω από την Καβάλα, οδηγοί ΤΑΧΙ. Κάποιοι κινήθηκαν με ΤΑΧΙ στην Παναγία, οι περισσότεροι περπάτησαν προς την ιστορική συνοικία της πόλης.

Οι επιβάτες ήταν μεσήλικες και ηλικιωμένοι. Ντυμένοι και φθινοπωρινά αλλά και καλοκαιρινά. Πολλοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους, με τη βόλτα τους, στο κέντρο της πόλης.

Διαφορετική ωστόσο ήταν η παραμονή στην Καβάλα, για μία ομάδα τεσσάρων Εγγλέζων τουριστών που όπως μας εξήγησαν όλοι τους, ήταν επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Voyager. Η Μπάρμπαρα από τη Σκωτία, η Μαργαρίτα από το Μάντσεστερ, η Κόραλι από την Οξφόρδη και ο Τζάπ από το Λίβερπουλ συναντήθηκαν συμπτωματικά όπως φαίνεται στην Ακτή της Ραψάνης. Οι κυρίες δοκίμασαν τη θάλασσα, έκαναν δηλαδή το μπάνιο τους παρατηρώντας τους γλάρους που ήταν χθες πάρα πολλοί στην παραλία. Σημειώνουμε ότι εκείνη την ώρα η Ακτή της Ραψάνης ήταν εντελώς άδεια από κόσμο, ενώ οι Εγγλέζοι τουρίστες που προαναφέραμε έκαναν το μπάνιο τους ακριβώς δίπλα από τον μισοβυθισμένο πλωτό γερανό. Ο άνδρας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τις κυρίες καθώς ναι μεν ήταν επιβάτες του ίδιου πλοίου, αλλά δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Παρατηρούσαν όλοι μαζί τους γλάρους και ειδικότερα έναν από αυτούς που ήταν τραυματισμένος και δε μπορούσε να πετάξει.

 

 

 

Διαβάστε επίσης