• 19 Μαΐου 2024,

Απ’ τη σημερινή ζέστη στις προσεχείς Καλοκαιρινές μπόρες!

 Απ’ τη σημερινή ζέστη στις προσεχείς Καλοκαιρινές μπόρες!

Μετά από αρκετό καιρό σιωπής, ευχάριστης και για τον ίδιο και για τους πολίτες της ΠΕ Καβάλας μιας και όλα ήταν ήσυχα, ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρος Κιβράκης μίλησε σε ράδιο Πρωινή.

Η συνέντευξη του χθες το πρωί δόθηκε με αφορμή την άνοδο της θερμοκρασίας. Τον καύσωνα αυτών των λίγων ημερών. Οι ειδήσεις που προέκυψαν δεν αφορούν τόσο τις ζεστές ημέρες που περνάμε όσο τις επόμενες βροχές. Τις μπόρες και τις καταιγίδες. Επικαλείται τις πληροφορίες των ειδικών, μεταφέρει τις προβλέψεις τους σύμφωνα με τις οποίες το Σαββατοκύριακο (περισσότερο την Κυριακή) είναι πιθανή βροχή στο Ν. Καβάλας. Την ερχόμενη δε εβδομάδα, στο μέσο της αναφέρει ειδικά, θα υπάρξει νέα μεταβολή του καιρού. Προς το δροσερότερο και πιο βροχερό. «Αν γίνει αυτό, ξεμπερδέψαμε» καταλήγει ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας. Κι εννοεί την τοπική παράδοση μεγάλων πυρκαγιών πριν και μετά τη γιορτή της Παναγίας. Διότι αν όπως φαίνεται βρέξει το επόμενο διάστημα, θα μειωθούν σημαντικά οι πιθανότητες δασικής πυρκαγιάς ως το τέλος του Αυγούστου.

Ο Σταύρος Κιβράκης ανακοίνωσε ότι λόγω του επικείμενου δύσκολου Αυγούστου τα Πετζετέλ θα ενισχυθούν με το γνωστό ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρίας. Το οποίο μισθώνει το κράτος. Αυτό όπως πέρσι έτσι και φέτος θα σταθμεύει στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» κι αν χρειαστεί θα βοηθήσει με ρίψεις νερού.

Ο κ. Κιβράκης μεταξύ άλλων είπε: « Η ζέστη αυτές τις δύο ημέρες αφορά και μας. Κυρίως άλλες περιοχές της χώρας αλλά επηρεάζει και μας. Φαίνεται ότι στη συνέχεια αποκαθίσταται η θερμοκρασία. Θα υπάρξει μια μικρή διαταραχή, που θα μας φέρει και κάποια δροσιά. Μάλλον αύριο ή μεθαύριο. Φαίνεται ότι στα μέσα της άλλης εβδομάδας θα έχουμε κάτι πιο σοβαρό. Που θα μας δώσει ανάσες δροσιάς. Μαζί με βροχή. Αν λοιπόν πάμε έτσι προς τον 15Αυγουστο, σημείο αιχμής της περιοχής, θα είναι καλά. Μέχρι τώρα από πλευράς πυρκαγιών είχαμε περιστατικά. Πάρα πολλά συμβάντα που ευτυχώς δεν εξελίχθηκαν. Υπήρξαν καλά αντανακλαστικά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η οποία τα τελευταία χρόνια το έχει αποδείξει για τα αντανακλαστικά της. Τα Πετζετέλ έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο πλαίσιο Έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν ακόμη και για επιτήρηση με απόφαση του διοικητή».

Διαβάστε επίσης