• 20 Απριλίου 2024,

Απ’ την Αθήνα στην Καβάλα λόγω ευρωεκλογών

 Απ’ την Αθήνα στην Καβάλα λόγω ευρωεκλογών

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις επικείμενες ευρωεκλογές φαίνεται προσωρινά να ξεπερνά τη δράση των υποψηφίων στις τοπικές εκλογές. Χθες επισκέφθηκε την πόλη μας ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα Παρασκευή θα βρίσκονται στην Καβάλα τόσο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Καμμένος όσο και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Ο κ. Θεοδωράκης θα παραχωρήσει το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή θα βρίσκεται στην Καβάλα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τη Δευτέρα είναι πολύ πιθανό να επισκεφθεί το ΤΕΙ ΑΜΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Γνωστοποιείται επίσης ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα επισκεφθεί την πόλη μας ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης.

Χθες ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ακολούθησε πρόγραμμα πολλών συναντήσεων. Έφτασε νωρίς το πρωί από την Αθήνα στην Καβάλα και το απόγευμα επέστρεψε στην πρωτεύουσα. Είχε παντού καλές συζητήσεις με ανθρώπους που τον γνώριζαν τόσο από τη θητεία του στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας, όσο και από τη θητεία του στο υπουργείο υγείας. Χθες το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Χρήστο Ηλιάδη, επισκέφθηκε δε και το κεντρικό λιμεναρχείο Καβάλας.

Ο Χρήστος Ηλιάδης που κάθισε δίπλα στον κ. Κουρουμπλή θύμισε ότι η χθεσινή ήταν η τρίτη πρόσφατη επίσκεψη του στην Καβάλα. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και ο βουλευτής Καβάλας Κώστας Μορφίδης. Ο βουλευτής σημείωσε ότι αυτή την περίοδο η χώρα μας βγαίνει από το δρόμο του Γολγοθά. Κάλεσε τους πολίτες να μη λησμονήσουν ποιοι οδήγησαν την Ελλάδα στο Γολγοθά. Επεσήμανε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας είχαν πολύ καλή συνεργασία με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στις δηλώσεις του, ο πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής ξεχώρισε τα θέματα του ΟΛΚ και ειδικότερα την παραχώρηση του λιμανιού των κανάγιων και μέρους της χερσαίας ζώνης από τον οργανισμό στο δήμο. Ειδικότερα, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε: «Η Καβάλα επί χρόνια διεκδικούσε χωρίς ανταπόκριση. Η απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει χώρους του λιμανιού στον δήμο αποδεικνύει ότι το κράτος θέλει να αξιοποιήσει χώρους προς το συμφέρον της κοινωνίας.

Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη για την περιοχή θα έρθει και μέσω της διαδικασίας των υπο-παραχωρήσεων στο νέο λιμάνι. Πριν από τις ευρωεκλογές, με νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών θα ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία της παραχώρησης των εκτάσεων στον Δήμο Καβάλας».

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές και την υποψηφιότητά του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής παρατήρησε ότι στόχος των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αναταχθεί ο αδιέξοδος δρόμος που πήρε η Ευρώπη, ένας δρόμος που πυροδοτεί τον ευρωσκεπτικισμό. Η Ευρώπη, διευκρίνισε ο κ. Κουρουμπλής, αποδείχθηκε ανέτοιμη και ανέντιμη στο προσφυγικό πρόβλημα. Κάλεσε τους πολίτες να μη ρισκάρουν και δήλωσε αντίθετος στη χαλαρή ψήφο.

Σε ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε: «Κατανοώ και σέβομαι την ανησυχία όλων όσων προσεγγίζουν τη συμφωνία διαφορετικά. Και ο Ελευθέριος Βενιζέλος επικρίθηκε για τη συμφωνία του με τον Κεμάλ, αλλά στη συνέχεια δικαιώθηκε. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών κόψαμε τον ομφάλιο λώρο της Τουρκίας με τα Σκόπια».

 

Διαβάστε επίσης