Απαισιοδοξίας συνέχεια για την ελεύθερη διέλευση από τα νέα διόδια

 Απαισιοδοξίας συνέχεια για την ελεύθερη διέλευση από τα νέα διόδια

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νέας Καρβάλης κ. Νίκος Καρακεϊσογλου μίλησε το πρωί της Τρίτης στην Πρωινή.

Σχετικά με την ενημέρωση που έχει για την ελεύθερη διέλευση από τα νέα διόδια, στον κόμβο του νέου λιμανιού και μετά από αυτόν. Το αίτημα είναι δίκαιο. Να μην πληρώνουν στα συγκεκριμένα μετωπικά και πλευρικά διόδια όσοι έχουν τις σχετικές προϋποθέσεις εργασίας και κατοικίας.

Όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα διόδια της Εγνατίας Οδού. Ακόμη και σε αυτά της Μουσθένης (ως προς τους κατοίκους του Δήμου Παγγαίου). Ο κ. Καρακεϊσογλου πριν τις δηλώσεις του, ζήτησε και είχε ενημέρωση από τους βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλέξη Πολίτη.

Από τον κ. Παναγιωτόπουλο και τους συνεργάτες του θα ενημερώνονταν χθες ή σήμερα. Οι Πασχαλίδης- Λαζαρίδης εμφανίστηκαν να έχουν την ίδια πληροφόρηση. Εξ αυτού του λόγου ο κ. Καρακεϊσογλου δήλωσε απαισιόδοξος.

Είπε μεταξύ των άλλων στην Πρωινή:

«Γίνομαι απαισιόδοξος για το θέμα. Αυτή είναι η αίσθηση μου. Οι κύριοι Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης μου είπαν το ίδιο πράγμα. Ότι το Υπουργείο Υποδομών είναι αρνητικό να υπογράψει την απαραίτητη απόφαση (που ισχύει σε άλλα διόδια) επειδή επίκειται η ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού».

Ο κ. Πολίτης είπε στον πρόεδρο του συμβουλίου της Νέας Καρβάλης ότι ως εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης έκανε τις ενέργειες του αλλά χωρίς απάντηση από πλευράς του Υπουργείου. Πρέπει να θυμηθούμε τον μοναδικό αισιόδοξο της υπόθεσης που ήταν και παραμένει ο κ. Μπάμπης Δράκος.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καβάλας (πρώην ΝΟΔΕ Καβάλας) επέμενε και προχθές ότι το θέμα θα λυθεί ευνοϊκά. Καθώς είπε ότι οι Καβαλιώτες δικαιούνται κάτι που ισχύει σε όλες τις άλλες περιπτώσεις. Ίδιες με τα νέα διόδια ανατολικά της Καβάλας. Σύντομα θα δούμε τι απ’ όλα θα επιβεβαιωθεί.

Για το θέμα άλλωστε υπάρχει κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, επί της οποίας μάλλον θα υπάρξει η επίσημη άποψη και στάση του αρμόδιου Υπουργείου. Ο αντίλογος στο Υπουργείο είναι ο γνωστός. Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της οδού δεν έχει σχέση με τις αποφάσεις ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια σε όλη την Εγνατία. Εκτός αν με την ευκαιρία της ιδιωτικοποίησης ανακληθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις που εδώ και καιρό ισχύουν.

Διαβάστε επίσης