Απαισιόδοξος για τις πληρωμές της μη επιστρεπτέας προκαταβολής

 Απαισιόδοξος για τις πληρωμές της μη επιστρεπτέας προκαταβολής

Ο Γιάννης Παναγιωτίδης μίλησε χθες το πρωί στο ραδιόφωνο της Πρωινής, μετέφερε νέα από την Κομοτηνή σχετικά με το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ. Ως εκπρόσωπος του συλλόγου Λογιστών Καβάλας είχε συναντήσει και συζητήσει το θέμα με τον κ. Χρήστο Μέτιο.

Η συνάντηση έγινε παρουσία και άλλων εκπροσώπων ίδιων συλλόγων νομών της ΑΜΘ.

Ο κ. Παναγιωτίδης ήταν απαισιόδοξος στις δηλώσεις του. Εκτιμά ότι είναι πιθανή η διάλυση του ενδιάμεσου φορέα «ΔΕΣΜΟΣ», κάτι που όπως υπολογίζει θα σημαίνει πληρωμή των χρημάτων ακόμη στους δικαιούχους ακόμη και μετά το Καλοκαίρι!

Η διάλυση του ενδιάμεσου φορέα υπάρχει ως σενάριο στο ενδεχόμενο που δεν προκύψει σύγκληση μεταξύ των μετόχων του. Της Περιφέρειας ΑΜΘ και των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ. Τα περί διάλυσης του ΔΕΣΜΟΥ προκύπτουν ως νέα δεδομένα της υπόθεσης αλλά το παρασκήνιο για να υπάρξει μια άλλη λύση ήταν και παραμένει ζωηρό. Αναμένονται εξελίξεις, ίσως ευχάριστες για το πρόγραμμα, αμέσως μετά το Πάσχα.

Όλα αυτά έχουν σχέση με την ανάμιξη στο θέμα τόσο του Υπουργείου Ανάπτυξης όσο και του Άδωνι Γεωργιάδη. Προς το παρόν τα περί Άδωνι Γεωργιάδη τα περιγράφουν διαφορετικά ο κ. Μέτιος και οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων. Η κάθε πλευρά τα διαδίδει ως συνήθως, όπως τη συμφέρει.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτίδης φάνηκε να αποδέχεται το χειρότερο ενδεχόμενο κι έτσι είπε:

«Η συνάντηση με τον κ. Μέτιο έγινε μετά από αίτημα των συλλόγων Λογιστών των Νομών της ΑΜΘ. Ήταν μια προσπάθεια των συλλόγων για το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής. Ζητάμε επίσης παράταση της προθεσμίας ώστε να υπάρχει δυνατότητα να επανέλθουν στο πρόγραμμα με νέα αίτηση τους όσοι για τυπικούς λόγους απορριφθούν.

Εκτιμώ ότι οι πληρωμές θα αργήσουν. Τις βλέπω προς το τέλος του Καλοκαιριού. Αυτή είναι μια δική μου εκτίμηση.

Στηρίζεται σε όσα βλέπω και ακούω. Υπάρχει θέμα ακόμη και διάλυσης του ενδιάμεσου φορέα. Ο κ. Μέτιος μας είπε ότι ανακοινώσεις θα υπάρξουν μετά το Πάσχα. Αν πάντως ο ΔΕΣΜΟΣ δεν διαλυθεί, τότε όλα θα γίνουν πιο σύντομα».

Θυμίζουμε ότι για πριν το Πάσχα είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνονταν κάποιες πρώτες πληρωμές του προγράμματος μη επιστρεπτέας προκαταβολής. Αυτό είτε δεν θα συμβεί, είτε θα γίνει για πολύ λίγους.

Οι φήμες για επικείμενη διάλυση του φορέα επηρέασαν γενικότερα τη λειτουργία του. Πολύ περισσότερο την ενασχόληση του προσωπικού του με τις αιτήσεις του προγράμματος».

Διαβάστε επίσης