• 18 Μαΐου 2024,

Απαλλοτρίωση της καταπατημένης έκτασης;

 Απαλλοτρίωση της καταπατημένης έκτασης;

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, που συνεχίζει να εκπροσωπεί το δήμο Καβάλας στα ανοιχτά ζητήματα της Εγνατίας Οδού σε σχέση με τα προωθούμενα από την εταιρεία διόδια στην παράκαμψη. Η κ. Ιωσηφίδου ουσιαστικά επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της ΠΡΩΙΝΗΣ σύμφωνα με το οποίο η Εγνατία Οδός αναζητά περισσότερο χώρο στο σημείο όπου θέλει να κατασκευάσει τα διόδια της παράκαμψης, επειδή ο χώρος που απαλλοτριώθηκε το 1992 δεν της επαρκεί.

Η ήδη απαλλοτριωμένη έκταση δεν αρκεί για τα σχέδια που παρουσιάστηκαν από την Εγνατία Οδό ΑΕ, σημείωσε η Αναστασία Ιωσηφίδου, ενώ προέβλεψε ότι η εταιρεία θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση χαρακτηρίζοντας την ενέργεια ως μια λογική αντίδραση στο σημερινό πρόβλημα. Η κ. Ιωσηφίδου παρατήρησε ότι τα διόδια στην παράκαμψη κακώς είναι μνημονιακή υποχρέωση. Αν δεν κατασκευαστούν και δε λειτουργήσουν τότε θα υπάρξουν σε βάρος της Ελλάδας ποινικές ρήτρες.

Συζητώντας περαιτέρω για το τι μπορεί να είναι χρήσιμο στην εταιρεία, προκειμένου να κατασκευάσει βάσει του αρχικού της σχεδιασμού τα διόδια, η κ. Ιωσηφίδου επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Πιθανολογώ ότι τελικά θα αγοράσουν ή θα απαλλοτριώσουν την έκταση που βεβαιώθηκε και από το δικαστήριο πως καταπάτησαν. Την έκταση που ανήκει στη δημοτική επιχείρηση».

Για το ίδιο θέμα μίλησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας. Επανέλαβε την καταγγελία του σύμφωνα με την οποία ενώ η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ καταγγέλλει την Εγνατία Οδό ΑΕ για τα διόδια, ταυτόχρονα συνεργάζεται και διαπραγματεύεται με την εταιρεία για το Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών. Πρόκειται για τα κτήρια που θα φιλοξενήσουν καταστήματα, δίπλα από το ρεύμα κυκλοφορίας προς Ξάνθη και πεντακόσια μέτρα μετά από το σημείο στο οποίο εκτελείται το έργο των διοδίων.

Ο Χρήστος Ποτόλιας, όπως έχει πει και στο δημοτικό συμβούλιο, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ διαπραγματεύεται έκταση που της ανήκει «στα μουλωχτά» με την Εγνατία Οδό ΑΕ, υπονοώντας ότι σκοπεύει να διευκολύνει την εταιρεία για το έργο του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών.

Διαβάστε επίσης