• 16 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Απάντηση Ιωσηφίδου: «Κάνουν μικροπολιτική»

 Απάντηση Ιωσηφίδου: «Κάνουν μικροπολιτική»

Απάντηση στις κατηγορίες του Γιάννη Μούτλια περί βαριάς αμέλειας, περί ανυπαρξίας δικαστικών ενεργειών κι έκθεσης της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ σε οικονομικό κίνδυνο, έδωσε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Αναστασία Ιωσηφίδου, υπογραμμίζοντας:

«Προφανώς ο κ. Μούτλιας συνεχίζει τη μικροπολιτική του σκοπιμότητα. Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ έπραξε όσα έπρεπε και θα συνεχίσει. Καταρχήν, το κατάστημα της δημοτικής αγοράς ήταν ένα από τα 33 που είχε επιλεγεί πανελλαδικά ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του μετά τη συμφωνία Μαρινόπουλου – Σκλαβενίτη. Οι επικεφαλείς των δύο επιχειρήσεων είχε επισκεφθεί το κατάστημα τον Απρίλη και είχαν διαβεβαιώσει τη συνέχιση της λειτουργίας. Περί αυτού ήταν ενήμερο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Κανείς φυσικά δεν μπορούσε να προβλέψει τη διαδικασία που ακολούθησε, ούτε καν το ελληνικό δημόσιο.

Ήδη ανατέθηκε από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ σε εξειδικευμένο νομικό το καθήκον να λάβουμε αντίγραφο της αίτησης που κατέθεσε η εταιρεία Μαρινόπουλος. Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά σε όλη την Ελλάδα, ομοίως και η τροπή της υπόθεσης αφορά σε όλη τη χώρα. Η επιχείρηση κατέθεσε μελέτη εξυγίανσης και σχέδιο σκοπιμότητας. Το δικαστήριο καλείται να εξετάσει όσα κατατέθηκαν και θ’ ακολουθήσει συνδιαλλαγή με τους πιστωτές, τους προμηθευτές και όσους γενικότερα συνεργάζονται με την εταιρεία Μαρινόπουλος.

Προσωπικά είχα ενημερώσει τη διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για τις επαφές που πραγματοποίησα στην Αθήνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας και είχα μεταφέρει τη ρητή και κατηγορηματική πρόθεση να συνεχιστεί η συνεργασία με το σχήμα Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου. Τι θα συνέβαινε εάν η υπογραφή της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ήταν υπεύθυνη για το πανελλαδικό ντόμινο κατάρρευσης;

Το δικαίωμα της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ υφίσταται. Επιπλέον, από τη στιγμή που η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είναι νόμιμος εκμισθωτής του ακινήτου υπάρχει ενέχυρο επί όλων των κινητών πραγμάτων τα οποία βρίσκονται μέσα στο πολυκατάστημα και η αξία τους ξεπερνά το ποσό της οφειλής. Τα πράγματα του εσωτερικού κανείς άλλος πιστωτής δε μπορεί να τα πειράξει. Η διαταγή πληρωμής εκδίδεται ανά πάσα στιγμή. Εμείς έχουμε κάνει όλη την προεργασία για τη διαταγή πληρωμής. Ας μη λησμονούμε όμως τα εκατομμύρια που έχει πληρώσει από το 1992 κι επί σειρά ετών η εταιρεία στο δήμο και που δεν τα ξεχνούμε επειδή ο Μαρινόπουλος βρέθηκε σε μια άσχημη συγκυρία».

 

=

Διαβάστε επίσης