• 19 Απριλίου 2024,

Απάντηση στις δηλώσεις του Μιχάλη Τσουλφίδη

 Απάντηση στις δηλώσεις του Μιχάλη Τσουλφίδη

Ο κ.Τσουλφίδης σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Να υπενθυμίσω στον Πρόεδρο της Λέσχης Ποντίων Καβάλας ότι η πρόταση ήταν με την σύμφωνη γνώμη τεσσάρων σωματείων όπως ισχυρίστηκε ενώ αυτοί απουσίαζαν από τις εκδηλώσεις. Ο κ. Τσουλφίδης καλέστηκε από τους ποντιακούς συλλόγους για την οργάνωση των εκδηλώσεων και απήντησε πως δεν θέλει να πάρει μέρος γιατί οι εκδηλώσεις είναι του Δήμου και ενώ επικοινωνούσαμε με τον Δήμο Καβάλας μας διαβεβαίωναν πως δεν έχουν κανένα λόγο στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

Ποιος λέει ψέμματα; Οι εκδηλώσεις κ. Τσουλφίδη είναι ανοικτές στην κοινωνία μάλλον εσείς επιδιώκεται το κλείσιμο με τις μεθοδεύσεις σας. Δεν έχει καμία σχέση η ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας με νόμο ψηφισμένη με την σιωπηλή πορεία στο μνημείο ηρώων της πόλης!!!

Υπάρχει ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΝΤΙΩΝ για όσους δεν γνωρίζουν ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν. Δεν είναι χαρακτηρισμένο άγαλμα ποντίου Ακρίτα ημιμαθείς! Είναι ένα ολοκληρωμένο μνημείο που αναπαριστά όλη την ιστορία του Πόντου από τους Αργοναύτες μέχρι τον Ξεριζωμό-Γενοκτονία.

Για αυτούς που επιδιώκουν να δημιουργήσουν μνημείο Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής η απάντηση είναι πως αυτό είναι ολοκληρωμένο μνημείο που αναπαριστά όλη την ιστορία του Πόντου και δεν υπάρχει Γενοκτονία της Ανατολής.

Κι αν στην επιγραφή δεν γράφει Λέσχη Ποντίων Καβάλας τί να κάνουμε κ. Τσουλφίδη; Πονάει αλλά οι φοιτητές ήταν ένα βήμα μπροστά!!! Τέλος ενημερωθείτε επιτέλους διαβάζοντας το Πρακτικό με αριθμ.27/18 Δεκεμβρίου 1990 του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας που εγκρίνει την τοποθέτηση μνημείου Ποντίων κι όχι άγαλμα όπως ισχυρίζεστε!!!

ΓΕΝΝΕΤΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης