• 25 Απριλίου 2024,

Απάντηση στον κ Θεοδωρίδη

 Απάντηση στον κ Θεοδωρίδη

 

Η κ. Ιωσηφίδου έστειλε νέα απάντηση. Το σήριαλ δυστυχώς συνεχίζεται. Όχι πάντως με δική μου ευθύνη.

Κύριε Θεοδωρίδη

Αν και πλέον είναι γνωστό τοις πάσι, ότι σας προκαλεί έναν έντονο εκνευρισμό η παρουσία και οι παρεμβάσεις μου στα δημοτικά δρώμενα του τόπου μας, εντούτοις προσωπικά δεν μπορούσα να αντιληφθώ το μέγεθος του «προβλήματός»  σας, το οποίο απ’ ό,τι φαίνεται ανέρχεται σε τέτοιο βαθμό, ώστε να έχετε απολέσει, κάθε ψήγμα χιούμορ, από το οποίο διακατέχεται πιστεύω τόσο η δική σας δημοσίευση όσο και η απάντηση μου.

Παρά όμως αυτή την πρώτη φαινομενική διαπίστωση, επιτρέψτε μου εντούτοις να διατηρώ επιφυλάξεις για το αν το ύφος της απάντησης σας υποδηλώνει πράγματι απώλεια ψυχραιμίας και έλλειψη χιούμορ από μέρους σας, ή αντιθέτως υποκρύπτει δόλιους σκοπούς.

Γιατί εδώ και καιρό είναι φανερό σε όλους, ότι έχετε αναδειχθεί σε Grandmaster της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας στο δήμο μας. Στη παγίδα αυτής λοιπόν της τεχνικής σας, που αποτελεί μαζί με το συγγραφικό, πάσης θεματολογίας δημοσιογραφικό, επικοινωνιακό και «αστυνομικό» ταλέντο σας, αδιάψευστες αποδείξεις της «πληθωρικής» σας παρουσίας στα πράγματα της πόλης μας (όπως αναφέρω και στο κείμενο μου), προσπαθείτε ματαίως να με εγκλωβίσετε.

Γιατί τι άλλο αποτελεί, πέρα από ανίερη προπαγάνδα, η τεχνητή «θυματοποίηση» του εαυτού σας, με αφορισμούς και αναφορές σε δήθεν bullying που έχετε υποστεί από εμένα. Σε ποιο σημείο ακριβώς σας προσβάλει η ευχαριστήρια προς εσάς επιστολή μου. Εκτός βεβαίως, αν η πρόταση  συμπαρουσίασης μαζί μου μιας εκπομπής για την οποία εσείς μου ευχηθήκατε, αποτελεί για εσάς «παρενόχληση» ή «εκφοβισμό» !!!

Ξέρετε, σε όλα τα χρόνια της δικηγορικής αλλά και πολιτικής μου δραστηριοποίησης, έχω «δεχθεί» και απειλές αλλά και «χτυπήματα κάτω από τη μέση» και επομένως έχω μάθει να μη φοβάμαι, αλλά να αντιμετωπίζω τέτοιου είδους «γκεμπελικές» πρακτικές, με σθένος και αποφασιστικότητα. Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά, που τόσο εμένα όσο και την πρώην δήμαρχο, μας αποκαλείται, χωρίς καμία αφορμή, «αισχρές» και «χυδαίες», είναι όμως σίγουρα η τελευταία. Σας καλώ λοιπόν  να ανακαλέσετε άμεσα τους χαρακτηρισμούς σας και να αποσύρετε κάθε άμεση ή έμμεση αναφορά σας σε ρατσισμό και  bullying, έννοιες οι οποίες τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο με προσβάλλουν βιαίως. Αν θέλετε να παίξετε πολιτικά παιχνίδια, υπό αυτούς τους όρους, μπορείτε να «πάρετε την μπάλα σας και να πάτε να παίξετε αλλού» . Όχι σε αυτό το γήπεδο!!!

ΥΓ. Ειλικρινά πίστευα ότι το ερώτημα σας, δεν απαιτούσε από πλευράς μου κανενός είδους απάντηση. Αφού όμως σας είναι απαραίτητη, θα πω ότι οι παρουσίες μου σε ΜΜΕ γίνονται χωρίς προτιμήσεις και αποκλεισμούς και ότι όπως γνωρίζουν όλοι οι δημοσιογράφοι, αποδέχομαι πάντα τα αιτήματα τους για συνέντευξη σε οποιοδήποτε μέσο και οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό και μόνο αυτό.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κάθε είδους ρατσιστική επίθεση που δέχεται ένας άνθρωπος είναι αισχρή και χυδαία. Όσοι εγκαλούνται για τις ρατσιστικές τους επιθέσεις, επικαλούνται το χιούμορ και το ρίχνουν στην «πλάκα». Πολλά τα παραδείγματα τα τελευταία χρόνια, κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα. Ρωτήστε όμως και τα θύματα αυτών των επιθέσεων πως νιώθουν.

Η κ. Ιωσηφίδου, στην προηγούμενη απάντησή της, δεν με κάλεσε να συμπράξουμε, σε μια τηλεοπτική εκπομπή πολιτικού, ας πούμε- περιεχομένου όπου με το πολιτικό μου, -λέμε τώρα- ένστικτο, θα κάναμε μαζί πανελλαδική επιτυχία. Με κάλεσε «όλως τυχαίως» σε μια εκπομπή μαγειρικής παρακαλώ, όπου με την «πληθωρική» μου παρουσία θα κάναμε επιτυχία κ.τ.λ., κ.τ.λ.

Είναι άχαρο και νιώθω, πραγματικά, άβολα να εξηγώ τα αυτονόητα που όλος ο κόσμος καταλαβαίνει.

Η χθεσινή απάντηση της κ. Ιωσηφίδου ήταν μια ευθεία ρατσιστική επίθεση στο πρόσωπό μου. Ήταν, θα λέγαμε, ο ορισμός αυτού του είδους των επιθέσεων.

Κρίμα διότι η κ. Ιωσηφίδου πέρα από αιρετή στην τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από νομικός, είναι και γυναίκα. Και ο καθένας μας θα περίμενε περισσότερη ευαισθησία σε τέτοιου είδους θέματα από μια γυναίκα.

Διαβάστε επίσης