• 20 Μαΐου 2024,

Απάντηση της Ενεργειακής Αιγαίου στις δηλώσεις Βαγγέλη Παππά

 Απάντηση της Ενεργειακής Αιγαίου στις δηλώσεις Βαγγέλη Παππά

Απάντηση Σ. Χιωτάκη σε Β. Παππά: Όσοι νομίζουν ότι θα ξεκινήσουν πειρατικά την παραγωγή πετρελαίου για να εκβιάζουν, ας το ξεχάσουν


Σε σχέση με τις δηλώσεις του πρώην Γενικού Διευθυντή της Energean στην Καβάλα που δημοσίευσε το www.proininews.gr, ο κ. Σωτήρης Χιωτάκης, εκπρόσωπος Τύπου και Εταιρικής Επικοινωνίας της Energean για Ελλάδα, Κύπρο, Μαυροβούνιο και Κροατία, δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Παππάς, αν και εκτός Πρίνου πλέον, φαίνεται ότι έχει μια εικόνα για τις εγκαταστάσεις την οποία δεν έχει η επίσημη διοίκηση του Πρίνου, καθώς με την προφανή καθοδήγηση του ιδίου και του Σωματείου, έχει σταματήσει και η υποβολή των ημερήσιων αναφορών από τους επικεφαλής στις βάρδιες.

Έχουμε ξαναπεί ότι οι εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς όσο παραμένουν εκτός λειτουργίας, εκτός αν κάποιοι προσπαθήσουν να θέσουν με πειρατικό τρόπο τμήματά τους σε λειτουργία εν μέσω κατάληψης και, βεβαίως, εκτός αν κάποιοι προβούν σε προβοκατόρικες ενέργειες και δολιοφθορές που θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων, των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος.

Είναι προφανές ότι οι εμπνευστές των όσων εκτυλίσσονται αυτό το διάστημα στο εργοστάσιο έχουν ως στόχο να ξεκινήσει με οποιονδήποτε τρόπο η παραγωγή πετρελαίου, παρά τη σαφή εντολή της ΕΔΕΥ να μην συμβεί κάτι τέτοιο μέχρις ότου η Energean, που είναι ο νόμιμος διαχειριστής των εγκαταστάσεων, εγγυηθεί την ασφαλή τους λειτουργία και μέχρις ότου κλιμάκιο της ΕΔΕΥ με κλιμάκιο της Energean μεταβεί επιτόπου και πιστοποιήσει ότι μπορούν οι εγκαταστάσεις να λειτουργήσουν με ασφάλεια.

Η Energean προβαίνει με μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα σε όλες τις νόμιμες διοικητικές και νομικές ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα, η νομιμότητα και να επαναλειτουργήσει με ασφάλεια ο Πρίνος. Ας ξεχάσουν, όσοι ακόμη το ονειρεύονται, ότι θα γεμίσουν τις δεξαμενές με πετρέλαιο πειρατικά και με το συγκρότημα υπό κατάληψη για να εκβιάζουν με αυτόν τον τρόπο την εταιρεία, την κοινωνία και την Πολιτεία».

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης