• 6 Μαΐου 2024,

Απάντηση του Υπουργείου Εργασίας σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τα Πετρέλαια

 Απάντηση του Υπουργείου Εργασίας σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τα Πετρέλαια

Λόγω της κινητικότητας που υπάρχει τελευταία ως προς τη λειτουργία των Πετρελαίων, υπήρξαν αρκετές σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή.

Από βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Πρόσφατα άρχισαν να απαντούν τα Υπουργεία.

Δεν προκύπτει είδηση από την απάντηση του Υπουργείου Εργασίας σε ερώτηση δύο βουλευτών του ΚΚΕ. Πάντως η διαδικασία των απαντήσεων θα συνεχιστεί από άλλες υπηρεσίες και Υπουργεία.

Η πρώτη απάντηση στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ αναφέρει (την υπογράφη ο Υπουργός κ. Βρούτσης) :

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, που κατατέθηκε στη Βουλή από τους Βουλευτές κ. κ. Γ. Δελή και Λ. Στολτίδη, αναφορικά με θέματα αρμοδιότητας της Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (ΑΥΕ) του Σ.ΕΠ.Ε. και σύμφωνα με το αρμόδιο Τμήμα ΤΕΑΥΕ ΚΑΒΑΛΑΣ, σας πληροφορούμε τα εξής:

Ο έλεγχος των θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην εργασία σε ερευνητικές εργασίες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων, καθώς και σε εξορυκτικές εργασίες άντλησης πετρελαίου, αποτελεί αρμοδιότητα των Υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγκεκριμένα της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, σύμφωνα με το αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Καβάλας, δεν έχουν υποβληθεί καταγγελίες από εργαζόμενους της παραπάνω επιχείρησης ούτε έχουν πραγματοποιηθεί εργατικές διαφορές για το έτος 2019 έως και την 18-05-2020.

Διαβάστε επίσης