Απάντηση Τσανάκα στις δηλώσεις Εριφυλλίδη

 Απάντηση Τσανάκα στις δηλώσεις Εριφυλλίδη

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα μίλησε εχθές στην ΠΡΩΙΝΗ, απαντώντας στις δηλώσεις του τέως δημάρχου Στάθη Εριφυλλίδη σχετικά με το Μουσείο Καπνού και τη δημοτική καπναποθήκη. Όπως παρατήρησε η κ. Τσανάκα, οι δηλώσεις Εριφυλλίδη κατ’ ουσίαν έγιναν προκειμένου να της ασκήσει κριτική. Απέδωσε δηλαδή στον κ. Εριφυλλίδη συγκεκριμένη σκοπιμότητα και πρόθεση να τη θίξει.

Η δήμαρχος τόνισε ότι το Μουσείο Καπνού βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου πρώην ΕΟΚ κι είναι ένας χώρος που δεν παραχωρήθηκε από το υπουργείο σε κανένα. Αυτό ξεκαθάρισε με έγγραφο του υπουργείου το 2016, όπου αναφέρεται ότι το ισόγειο της πρώην καπναποθήκης ΕΟΚ ανήκει στο υπουργείο κι εξυπηρετεί τις δικές του υπηρεσίες. Αυτό, διευκρίνισε η κ. Τσανάκα, μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο Γιάννης Βύζικας.

Αναφορικά με το έργο της δημοτικής καπναποθήκης, ο δήμαρχος συμφώνησε πως υπάρχει καθυστέρηση και την απέδωσε στα capital control. Η μελέτη για τη λειτουργία των μουσείων στη δημοτική καπναποθήκη παραγγέλθηκε στο τέλος της θητείας του κ. Σιμιτσή και φτάνει στην ολοκλήρωσή της, ξεκαθάρισε η κ. Τσανάκα. Μνημόνευσε πάντως ένα ακόμη έργο που θα απαιτηθεί μέχρι να γεμίσει από εκθέματα η δημοτική καπναποθήκη και πρόκειται για το έργο μεταφοράς του Μουσείου Καπνού στη νέα του στέγη. Αυτό είτε θα γίνει με χρήματα του ΕΣΠΑ, είτε θα γίνει από ίδιους πόρους του δήμου, κατέληξε η Δήμητρα Τσανάκα.

Διαβάστε επίσης