Απάντηση Ζησίμου στις δηλώσεις Δράκου ότι θα υπάρξει στήριξη για τις εκλογές του Επιμελητηρίου

 Απάντηση Ζησίμου στις δηλώσεις Δράκου ότι θα υπάρξει στήριξη για τις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μετά τις ραδιοφωνικές δηλώσεις του προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ, κ. Χαράλαμπου Δράκου, το πρωί της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου 2017, περί εμπλοκής της ΝΟΔΕ στις εκλογές του Επιμελητηρίου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» Παύλος Ζησίμου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Δράκος δεν έχει απαντήσει στην επιστολή που στείλαμε στη ΝΟΔΕ. Αντί μιας διευκρίνισης, όπως ζητήσαμε με σαφήνεια, ότι το κόμμα μένει μακριά από παρασκηνιακές κινήσεις σε σχέση με τις εκλογές του Επιμελητηρίου, δήλωσε ξεξάθαρα ότι η ΝΟΔΕ και εμπλέκεται και σκοπεύει να πάρει θέση υπέρ ενός υποψηφίου.

 Του συστήνουμε να κρατήσει την ψυχραιμία του και κυρίως συστήνουμε αμεροληψία. Τον παραπέμπουμε δε στις σχετικές δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, τον προηγούμενο μήνα, ότι η ΝΔ δεν θα εμπλακεί στις εκλογές των Επιμελητηρίων, σεβόμενη την αυτονομία των επαγγελματικών οργανώσεων».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 82η ΔΕΘ, στις 17/9/2017 στη Θεσσαλονίκη, είχε δεχθεί το εξής ερώτημα:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Διαβάζω ότι η Νέα Δημοκρατία ίσως δώσει χρίσματα και στηρίξεις σε εκλογές που έρχονται, είτε στους Ιατρικούς Συλλόγους ή άλλους επιστημονικούς φορείς, στα επιμελητήρια και λοιπά. Ισχύει;»

 Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε απαντήσει:

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Δεν έχουμε πρόθεση να εμπλακούμε σε εκλογές επαγγελματικών φορέων. Προφανώς, μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που είναι κοντά στη Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν πρόκειται να υπάρχει καμία ουσιαστική κεντρική ανάμειξη σε αυτές τις εκλογές. Δεν ταιριάζουν ούτε στο δικό μου χαρακτήρα και αισθάνομαι ότι, αν το κάναμε, δεν θα σεβόμασταν και την αυτονομία αυτών των επαγγελματικών οργανώσεων».

Η σχετική τοποθέτηση Μητσοτάκη βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/ananeositora2017/videos/131470237608576/

Διαβάστε επίσης