• 17 Μαΐου 2024,

«Απαξιώνονται τα έργα μου»

 «Απαξιώνονται τα έργα μου»

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες ο πρώην δήμαρχος Στάθης Εριφυλλίδης που προετοιμάζεται προκειμένου να παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο «Οι δρόμοι που περπάτησα», σε εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαΐου, στις 8:00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου. Εξαιτίας του ενδιαφέροντος που υπάρχει για το βιβλίο, ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε στο περιεχόμενό του.

Εξήγησε ότι στις σελίδες του βιβλίου περιλαμβάνονται ψηφίδες της προεκλογικής περιόδου του 1998 και του 2006. Το πιο ωραίο κομμάτι του βιβλίου, σημείωσε ο Στάθης Εριφυλλίδης, είναι εκείνο της παιδικής του ηλικίας. Εξίσου εύστοχος όμως είναι και ο πρόλογος που γράφτηκε από το φιλόλογου Γιάννη Μόνιο.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Εριφυλλίδης περιέγραψε τον εαυτό του ως ένα άτομο εντελώς «απολιτικοποιημένο» έως τα 35 του χρόνια. Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην προεκλογική περίοδο του 2006, ο πρώην δήμαρχος παρατήρησε εννοώντας το συνδυασμό του Ανδρέα Καραμπουρνιώτη, ότι στην πράξη αποδείχθηκε πως δεν ήταν παράλληλος με το δικό του συνδυασμό αλλά αντίπαλος.

Ένας βασικός λόγος για τον οποίον ο Στάθης Εριφυλλίδης δείχνει ενδιαφέρον για την προβολή του βιβλίου, για το περιεχόμενό του και φυσικά για το περιεχόμενό του, σχετίζεται με τα έργα που εκτελέστηκαν στην Καβάλα επί των ημερών του. Όπως δήλωσε χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ όλα τα έργα του απαξιώνονται. Επέρριψε ευθύνες και στη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα αλλά και στον προηγούμενο δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή. Στη συνέντευξη διατυπώθηκε η παρατήρηση ότι ενώ στο βιβλίο αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά, πολιτικού και αυτοδιοικητικού ενδιαφέροντος, σε κάποια σημεία αναφέρει ονόματα ενώ σε κάποια άλλα όχι. «Όσους εκτιμώ τους αναφέρω στο βιβλίο μου, καταγράφοντας το όνομά τους. Τους υπόλοιπους όμως όχι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στάθης Εριφυλλίδης.

 

Διαβάστε επίσης