• 30 Απριλίου 2024,

Απεργούν και ταξιδεύουν στην Αθήνα οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Καβάλας

 Απεργούν και ταξιδεύουν στην Αθήνα οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Καβάλας

Το πρωί της Τετάρτης δόθηκε συνέντευξη τύπου από τους εκπροσώπους του σωματείου σχολικών καθαριστριών του Δήμου Καβάλας.

Η συνέντευξη τύπου δόθηκε στην αίθουσα συνελεύσεων του εργατικού κέντρου.

Η πρόεδρος του σωματείου κ. Φ. Στρουμπούλη εξήγησε ότι τα μέλη συμμετέχουν σε διήμερη απεργιακή κινητοποίηση που έχει πανελλαδικό χαρακτήρα. Έτσι τα περισσότερα σχολεία στο Δήμο Καβάλας δεν θα καθαριστούν σήμερα και αύριο. Το βράδυ της Τετάρτης ένα λεωφορείο με σχολικές καθαρίστριες ξεκίνησε το ταξίδι από την Καβάλα για την Αθήνα προκειμένου να λάβει μέρος σε πανελλαδική κινητοποίηση που θα γίνει στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο βασικός λόγος της κινητοποίησης είναι το γνωστό από τα προηγούμενα χρόνια αίτημα των σχολικών καθαριστριών για τη μονιμοποίηση τους.

Την μετατροπή των συμβάσεων τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Η πρόεδρος του τοπικού σωματείου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποσχέθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα προεκλογικά αλλά δεν επανήλθε στο διάστημα που μεσολάβησε από την εκλογική αναμέτρηση του καλοκαιριού μέχρι και σήμερα. Είπε μάλιστα ότι υπήρξε μόνο μία συνάντηση με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ.  Καράογλου και καμία επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών. Σήμερα στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των σχολικών καθαριστριών θα επιδιώξουν να συναντήσουν τον Υπουργό Εσωτερικών, την Υπουργό Παιδείας ενώ θα βρεθούν στη Βουλή για επαφές που θα έχουν με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η πρόεδρος του σωματείου κ. Στρουμπούλη επανέλαβε την αδικία που υφίστανται οι σχολικές καθαρίστριες που χρόνια τώρα προσπαθούν να μονιμοποιηθούν.

Μεταξύ των άλλων είπε:

«Κάνουμε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση αναγκαστικά. Αυτή τη φορά τα δεδομένα είναι χειρότερα από ότι στο παρελθόν. Δεν ξέρουμε πραγματικά τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση. Από το Σεπτέμβρη ζητάμε ραντεβού με τους υπουργούς. Ανησυχούμε με τις φήμες που ακούγονται που αναφέρονται ακόμη και σε απολύσεις, εμπλοκή στην καθαριότητα των σχολικών τάξεων από συνεργεία ιδιωτών. Μας άκουσε και μας υποσχέθηκε ο Υπουργός  Μακεδονίας Θράκης αλλά η συνάντηση που συμφωνήσαμε να γίνει με τον Υπουργό Εσωτερικών δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Όσο  περνά ο χρόνος τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Επιδιώξαμε συνάντηση με τους κυβερνητικούς βουλευτές. Μας άκουσαν αλλά… Το βράδυ της Τετάρτης στις 10:00 αναχωρούμε με ένα λεωφορείο για την Αθήνα.

Στην πρωτεύουσα θα συγκεντρωθούμε σχολικές καθαρίστριες από όλη την Ελλάδα. Θέλουμε να δούμε τον Υπουργό και την Υπουργό Παιδείας. Θα πάμε και στη Βουλή. Βγαίνουμε στο δρόμο γιατί κανένας δεν κάνει τίποτα». Η κ. Στρουμπούλη θύμισε το πρόσφατο πρόβλημα καθυστερημένης πληρωμής των καθαριστριών από το Δήμο, είπε μάλιστα ότι σε άλλους Δήμους υπάρχουν ακόμη και σήμερα απλήρωτες καθαρίστριες.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και δήλωσε συμπαραστάτης στον αγώνα των σχολικών καθαριστριών, εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων των σχολείων του δήμου Καβάλας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης