• 13 Μαΐου 2024,

Απεσταλμένος Υπουργού o Τ. Εμμανουηλίδης στο Δημαρχείο για το παλιό Νοσοκομείο

 Απεσταλμένος Υπουργού o Τ. Εμμανουηλίδης στο Δημαρχείο για το παλιό Νοσοκομείο

Απεσταλμένος του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, βρέθηκε χθες το μεσημέρι, στο δημαρχείο ο βουλευτής Τάκης Εμμανουηλίδης. Μία περίπου ώρα συζήτησε με τη Δήμαρχο Δ. Τσανάκα, το θέμα του παλιού νοσοκομείου, στη φάση για την οποία ενημέρωσε η Δήμαρχος το δημοτικό συμβούλιο το προηγούμενο βράδυ.

Ουσιαστικά κι οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας έχουν ενημέρωση από τον κ. Αλεξιάδη για το θέμα του παλιού νοσοκομείου. Κατέστη εφικτό ο Τάκης Εμμανουηλίδης να ενημερώσει τη Δήμαρχο, για τις προθέσεις του κυβερνητικού παράγοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αλεξιάδης είπε μέσω Εμμανουηλίδη στην κα Τσανάκα, ότι συμφωνεί στην παραχώρηση του παλιού νοσοκομείου στο Δήμο, εφόσον αυτό αξιοποιηθεί για κοινωφελή σκοπό. Αρκεί γι΄ αυτόν τον σκοπό να κατατεθεί στο υπουργείο ολοκληρωμένη πρόταση. Αν όμως η δράση που θα αναπτυχθεί στο κτήριο, είναι επιχειρηματική, τότε η παραχώρηση θα γίνει με όρους, όπως για παράδειγμα ένα μερίδιο από τα κέρδη της επιχειρηματικής δραστηριότητας ν΄ αφορούν το κράτος. Οι όροι είναι πάνω – κάτω αυτοί, με τους οποίους το κράτος συζητά με την τοπική αυτοδιοίκηση για την παραχώρηση εγκαταλελειμμένων άδειων στρατοπέδων.

Ο Τάκης Εμμανουηλίδης ενημερώθηκε από τη Δήμαρχο για τις δικές της απόψεις, όπως επίσης αναλυτικά για τη συζήτηση την Πέμπτη το βράδυ, όπου το ίδιο θέμα απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο. Ταυτόχρονα έγινε συζήτηση και για το προσφυγικό πρόβλημα, αφού όλοι ανησυχούν για αύξηση των προσφύγων στην Ελλάδα, εφόσον δεν τηρηθεί η συμφωνία με την Τουρκία. Εξ αυτού του λόγου επιβεβαιώθηκε από τη συζήτηση Τσανάκα – Εμμανουηλίδη, ότι θα παραμείνει σε λειτουργία ο χώρος «Εσκί Καπού» για κάθε ενδεχόμενο, ανάλογα και με την εξέλιξη του προβλήματος, κυρίως στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Διαβάστε επίσης