• 13 Μαΐου 2024,

Θα έχει κίνηση στο λιμάνι το απόγευμα

 Θα έχει κίνηση στο λιμάνι το απόγευμα

Γεμάτο έρχεται το απόγευμα το πλοίο «Νήσος Ρόδος», γεμάτο θα αναχωρήσει το βράδυ. Χθες ο ΟΛΚ έκανε παρέμβαση στον δρόμο που εξυπηρετεί το πλοίο (και το Λιμεναρχείο) ώστε να αδειάζει γρήγορα από τα πάσης φύσεως οχήματα που μεταφέρει. Ο δρόμος στρώθηκε με 3α προκειμένου να είναι καλύτερης ποιότητας, χωρίς πρόβλημα σκόνης (υπήρξαν παράπονα από τις παρακείμενες κατοικίες). Μέσω αυτού τα αυτοκίνητα του Ν. Ρόδος βγαίνουν από το πλοίο και το λιμάνι πιο γρήγορα, χωρίς να επηρεάζουν όσα περιμένουν να μπουν.

Κορυφώνεται σήμερα η κίνηση στο κεντρικό λιμάνι

Σήμερα το απόγευμα και το βράδυ, θα κορυφωθεί η κίνηση στο κεντρικό λιμάνι με αφορμή την άφιξη και την αναχώρηση του επιβατικού οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Ρόδος». Το συγκεκριμένο πλοίο θα έρθει τις απογευματινές ώρες γεμάτο, θ΄ αναχωρήσει το βράδυ, επίσης γεμάτο. Αναμένεται να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές, όπως άλλωστε το προηγούμενο Σάββατο, θα ξεπεράσουν τα όρια της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, θα επεκταθούν δηλαδή και προς την οδό Ερυθρού Σταυρού.

Χθες στις 4.00 το απόγευμα κατέπλευσε το πλοίο «Εξπρές Πήγασος», που έφυγε αμέσως μετά με φυσιολογική για την εποχή κίνηση.

Την Κυριακή δεν υπάρχει άφιξη και αναχώρηση πλοίου, ενώ την Δευτέρα ανήμερα της γιορτής του 15Αύγουστου, όλα τα δρομολόγια θα γίνουνε κανονικά. Αντίθετα θα μείνουν ανεκτέλεστα τα δρομολόγια του υδροπτέρυγου.  Σχετική ανακοίνωση υπήρχε από χθες στην αίθουσα επιβατών.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα δρομολόγια το 15Αύγουστο, των φέρυ μπωτ θα γίνουν κανονικά. Τα προηγούμενα χρόνια τα δρομολόγια αυτά δεν πραγματοποιούνταν τη συγκεκριμένη ημέρα.

Χθες η κίνηση στο κεντρικό λιμάνι αφορούσε κυρίως τη γραμμή του Πρίνου, ήταν αυξημένη, χαρακτηριστικό της ότι εξυπηρετήθηκαν Έλληνες επιβάτες.

Στο κρηπίδωμα εργάστηκαν εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένα οι οποίοι απομάκρυναν παλιά λάστιχα που πρόσφατα ο Οργανισμός έβγαλε από το βυθό της θάλασσας, στην λεκάνη του λιμανιού.

Διαβάστε επίσης