Απινιδωτές σε όλους τους πολυσύχναστους χώρους

 Απινιδωτές σε όλους τους πολυσύχναστους χώρους

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Διοικητήριο στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη συνάντηση φορέων και συλλόγων. Κυρίως οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης,  προκειμένου να υπάρξει κινητικότητα και συντονισμένη μάλιστα για την απόκτηση και λειτουργία όσο το δυνατό περισσότερων απινιδωτών.

Πρόκειται για μία ιδέα που διατύπωσε πρώτος ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας. Η πρόεδρος του κ. Αναστασία Αντωνίου είπε ότι σε πολυσύχναστους χώρους οι απινιδωτές πρέπει να είναι τόσοι όσοι και οι πυροσβεστήρες! Σε συνέχεια της συζήτησης που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Αντωνιάδη, αποφασίστηκε να υπάρξουν ανάλογες ενέργειες για να προμηθευτούν οι δήμοι περισσότερους απινιδωτές. Σήμερα προκύπτει ότι κάθε ένας από τους 4 δήμους του Νομού Καβάλας διαθέτει από τέσσερις ή πέντε. Επόμενος στόχος είναι αυτοί να αυξηθούν αρκετά με συγκεκριμένο σχέδιο και συγκεκριμένες ενέργειες.

Υπάρχει βέβαια και το οικονομικό αλλά και αυτό θα αντιμετωπιστεί κατάλληλα. Και για συμβολικούς λόγους ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας θα προχωρήσει άμεσα στην αγορά ενός απινιδωτή. Βασικός ρόλος του θα είναι να συμβουλεύει τους υπόλοιπους φορείς για τον τύπο απινιδωτών που θα προετοιμαστούν να αγοράσουν. Η κ. Αναστασία Αντωνίου είπε στην Πρωινή ότι επί του αιτήματος και της ιδέας του Ιατρικού Συλλόγου ήταν ευχάριστη έκπληξη η άμεση ανταπόκριση του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη.

*Σχετική ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη αναφέρει: Για την Περιφερειακή ενότητα Καβάλας και Θάσου η Δημόσια υγεία αποτελεί ύψιστο αγαθό. Για αυτό το λόγο αναλαμβάνω την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους Δήμους και τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας να προμηθευτούμε μερικούς απινιδωτές προκειμένου να τοποθετηθούν σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους εντός των Δήμων. Η προσπάθεια συνεχίζεται!!!

Διαβάστε επίσης