Απινιδωτής σε κάθε χωριό, το σκεπτικό και ο στόχος του Παναγιώτη Αρσονιάδη

 Απινιδωτής σε κάθε χωριό, το σκεπτικό και ο στόχος του Παναγιώτη Αρσονιάδη

Προβλήθηκε δεόντως από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επιστολή που απεύθυνε πρόσφατα στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο ο κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης. Ο κ. Αρσονιάδης είναι παράγοντας σε αθλητικό σωματείο του Δήμου Καβάλας και γενικός γραμματέας στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας.

Ζητά να γίνει μαζική προμήθεια απινιδωτών, οι οποίοι αφού αγοραστούν μέσω διαγωνισμού από την Περιφέρεια στη συνέχεια να μοιραστούν δια των αθλητικών συλλόγων σε όλα τα χωριά των 5 νομών της ΑΜΘ. Ο κ. Αρσονιάδης θα επιμείνει στο αίτημα του, σκοπεύει να επιδιώξει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη για να του εξηγήσει για ποιόν ακριβώς λόγο ζητά αυτήν την ενέργεια. Όλα ξεκίνησαν όταν προ λίγων ημερών σημειώθηκε αιφνίδιος θάνατος άνδρα ενώ αυτός διασκέδαζε σε χορό σωματείου στο γήπεδο των Κρηνίδων. «Αν υπήρχε απινιδωτής δεν λέω ότι θα σώζονταν σίγουρα. Ισχυρίζομαι ότι θα είχε περισσότερες ελπίδες να μην πεθάνει» είπε ο κ. Αρσονιάδης. Με αυτήν λοιπόν την αφορμή ζητά να υπάρχουν απινιδωτές σε κάθε χωριό.

Σημειώνει ότι η χρήση τους είναι πολύ απλή, σε γενικές γραμμές δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εκπαίδευση από αυτόν που θα τον χρησιμοποιήσει. Ο κ. Αρσονιάδης εξηγεί ότι ένας τέτοιος εξοπλισμός  σε κάθε σημείο των 5 Νομών θα είναι χρήσιμος για έκτακτα περιστατικά. Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το αίτημα να πιέσει ώστε να υλοποιηθεί και από τους Δήμους. Π.χ. του Νομού Καβάλας αλλά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Διαβάστε επίσης