• 16 Απριλίου 2024,

Απίθανο να αλλάξουν ονόματα οδών

 Απίθανο να αλλάξουν ονόματα οδών

Επίσημα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φ – Ν – Θ κ. Στέφανος ζήτησε το απόγευμα της Δευτέρας από το σώμα του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας τη μετονομασία της οδού Μητροπόλεως σε οδό Μητροπολίτου Προκοπίου. Το θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ωστόσο τα δεδομένα είναι δύσκολα.

Ο νόμος δε διευκολύνει παρόμοιες αλλαγές ακόμη και όταν ένα δημοτικό συμβούλιο θελήσει να τιμήσει ένα Μητροπολίτη, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή έχοντας γράψει τη δική του ιστορία στον τόπο. Η πρόταση του Μητροπολίτη Στέφανο διατυπώθηκε ολοκληρωμένη και βρήκε σύμφωνους τους δημοτικούς συμβούλους. Πλην όμως οι γραφειοκρατικές λεπτομέρειες της υποθέσεως ενδεχομένως να οδηγήσουν σε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Ήδη ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής πρότεινε να μετονομαστεί σε οδό Μητροπολίτου Προκοπίου ο δρόμος μπροστά από το κέντρο ανοιχτής φροντίδας της Μητρόπολης (πρώην κτήριο ΚΑΤΕΕ). Επί της ευκαιρίας ο Βαγγέλης Παππάς διαμαρτυρήθηκε διότι δεν έτυχε ίδιας μεταχείρισης δική του παλαιότερη πρόταση προκειμένου η οδός Κύπρου να μετονομαστεί σε οδό Λευτέρη Αθανασιάδη.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης