• 19 Απριλίου 2024,

Θα έχει συνέχεια η αποχώρηση όλης της αντιπολίτευσης;

 Θα έχει συνέχεια η αποχώρηση όλης της αντιπολίτευσης;

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας καθώς μετά τις 10:00 το βράδυ αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Αφορμή του καυγά στάθηκε το γεγονός ότι στη συνεδρίαση δεν ανακλήθηκε όπως είχε συμφωνηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τα έργα Σταθάκη. Άρα δεν εκδηλώθηκε με τη συγκεκριμένη της μορφή η αντίδραση του δημοτικού συμβουλίου στις συλλήψεις ακόμη και δημοτικών συμβούλων ύστερα από καταγγελία του ΤΑΡ.

Η διοίκηση, κυρίως δια του προέδρου του σώματος Γιώργου Γραμμένου, παρουσίασε ένα διαφορετικό σκεπτικό, μια στάση αναμονής χωρίς ανάκλησης της απόφασης για τα έργα Σταθάκη, καθώς όπως φαίνεται αναμένει νέο κύκλο διαλόγου επί της ουσίας του προβλήματος που είναι φυσικά η αλλαγή της όδευσης. Χθες η δήμαρχος δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ότι αναμένει απαντήσεις σε τρεις επιστολές που έστειλε, χαρακτήρισε τον επικείμενο διάλογο ως τελευταία ευκαιρία προκειμένου να αλλάξει η όδευση του αγωγού. Σχετικά με την αποχώρηση της αντιπολίτευσης, η δήμαρχος κατηγόρησε τις δημοτικές ομάδες ότι δεν ήθελαν να ακούσουν το διαφορετικό σκεπτικό.

Κριτική στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που κυριάρχησε στο συγκεκριμένο σημείο της συνεδρίασης άσκησε ο Βαγγέλης Παππάς. «Άλλα λέει κι άλλα υπογράφει», τόνισε ο κ. Παππάς για τον Γιώργο Γραμμένο, ζητώντας ομοψυχία ώστε να λυθεί το βασικό πρόβλημα που είναι η όδευση του αγωγού ΤΑΡ. «Το παρακάνει ο κ. Γραμμένος», επεσήμανε ο Κωστής Σιμιτσής, ενώ ο Λεωνίδας Παππάς αναφερόμενος στη δήμαρχο υπογράμμισε:

«Η κ. Τσανάκα άλλα λέει το πρωί κι άλλα λέει το βράδυ. Αυτό που είπε σ’ εμάς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν κάτι που είχε σκεφθεί εκείνη την ώρα. Υπονομεύει για δεύτερη φορά τον αγώνα για την αλλαγή της όδευσης. Όφειλε πριν από τη συνεδρίαση να ενημερώσει για το σκεπτικό της τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων. Ο τρόπος του προεδρείου ήταν απαράδεκτος. Αν συνεχίσουν έτσι τότε θα κάνουν καιρό να μας ξαναδούν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».

Αφενός δημιουργείται η ελπίδα να βρεθεί λύση για το πρόβλημα της όδευσης του ΤΑΡ μέσω νέας συζητήσεως και διαπραγματεύσεως. Αφετέρου φαίνεται πως οδηγούμαστε σε συνθήκες πόλωσης μεταξύ της διοικήσεως του δήμου και των αντιπολιτευτικών παρατάξεων. Δεν αποκλείεται δηλαδή να υπάρξει και συνέχεια στην αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Η επόμενη συνεδρίαση του σώματος προγραμματίζεται για το απόγευμα της Δευτέρας.

Διαβάστε επίσης