• 1 Μαΐου 2024,

Από 9 Απριλίου λειτουργούν με όρους όλες οι πιστοποιημένες Παιδικές Χαρές

 Από 9 Απριλίου λειτουργούν με όρους όλες οι πιστοποιημένες Παιδικές Χαρές

Γνωστοποιείται απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα που αφορά την επαναλειτουργία των παιδικών χαρών όλων των Δήμων σε όλη την Ελλάδα.

Η επιστολή Πέτσα προς τους Δημάρχους έχει ημερομηνία 9 Απριλίου αλλά η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση εκδόθηκε νωρίτερα. Στις 22 Μαρτίου!  Από την Κοινή Υπουργική Απόφαση προκύπτει ότι επαναλειτουργούν με όρους οι παιδικές χαρές και εφόσον έχουν πιστοποιηθεί.

Πρόκειται για τις οργανωμένες παιδικές χαρές των Δήμων, αυτές που λειτουργούσαν νόμιμα πριν τη λήψη μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού. Οι παιδικές χαρές σε έπαψαν να λειτουργούν με την εφαρμογή των μέτρων αρχές Νοέμβρη.

Στην περίπτωση των παιδικών χαρών του Δήμου Καβάλας είχαν μπει απαγορευτικές κόκκινες κορδέλες. Αυτές είχαν πάψει να υπάρχουν λόγω κακοκαιρίας και του  χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε από τότε.

Στην ουσία οι περισσότερες αν όχι όλες οι παιδικές χαρές λειτουργούσαν κανονικά το προηγούμενο διάστημα αφού οι γονείς βρίσκονταν σε αυτές με τα παιδιά τους. Η άτυπη αυτή λειτουργία των παιδικών χαρών οριστικοποιείται και νομιμοποιείται.

Σε όλους τους Δήμους ακόμη κι αν υπάρχουν κάποιες κλειστές, θα πρέπει να ανοίξουν. Ενδιαφέρον έχουν οι όροι με τους οποίους οι παιδικές χαρές ξανά λειτουργούν.

Η απόφαση του κ. Πέτσα αναφέρει: «Επιτρέπεται η παραμονή σε παιδικές χαρές, οι επισκέψεις ομάδων έως τριών ατόμων, ή οικογενειών και με αναλογία ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. Σημειώνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους».

Διαβάστε επίσης